Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde 23. Elif Anayı anma programı düzenlendi.


Dün sabah saat 10’ da Kahramanmaraş Valisinin program yerine gelmesi ile başlayan Elif Anayı Anma Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Kahramanmaraş Valisi Güvençer’in konuşması, sanatçıların konseri, ikramlar, cem töreni ve sema ile son buldu.
Programda diğer konuşmacıların ardından kürsüye Kahramanmaraş Valisi davet edildi.


Kahramanmaraş Valisi Güvençer, beraberindeki heyet ile Elif Ana ya dualar etti. Ardından yaptığı konuşmada ise; “Görevime yeni başlamışken bir davet geldi. Birlikten, güzellikten, hoşnutluktan, bölüşmekten, paylaşmaktan  ve kardeşlikten yana, bir davet geldi güzel insanlardan, kardeşlerden bu davete eyvallah dedik, davete icabet dedik, sünneti resulallah dedik, bu güzel yere geldik, hoş bulduk, sefa bulduk ve sizleri muhabbetle selamlıyorum değerli canlar” dedi.
Şöyle devam etti; “Bizleri buraya toplamaya vesile olan aslında belki kendi çoktan toprak olmuş, ancak yüreklerimizde iyiliğin, güzelliğin paylaşmanın, ürkek gönüllülüğün adı olmuş Elif Anamıza rahmet olsun. Burada bulunan tüm canlara selam olsun” diyerek birlik beraberlik konulu konuşmalar yaptı.


Programa Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Pazarcık İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Pazarcık Garnizon Komutanı Nabi Aslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yasar Adalar, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Alb.Coşkun Doğan, Türkoğlu Garnizon Komutanı Ahmet Ziya Çelik, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli şehirlerden gelen 4 bine yakın vatandaş katıldı.
Program gün boyu devam etti.


Elif Ana kimdir?


Pazarcık'a bağlı Akdemir köyünde yaşayan, sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan ve ermiş olduğuna inanılan Elif Ana, 31 Ekim 1991'de 83 yaşında vefat etti. 10 yaşından itibaren her şeyi gördüğü ve bildiğine inanılan, kendi adıyla anılan bir ocağın kurucusu da olan Elif Ana'nın türbesi, yılın belirli mevsimlerinde yurt içi ve dışından gelenlerce ziyaret ediliyor.
Elif Ana türbesi, Türkoğlu ilçesinin sınırları içinde bulunuyor.