Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan Aksu Dersanesi Müdürü Ahmet Söylemez, öğrencilerin tercih yaparken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin tercih yaparken aslında yaşam biçimlerini seçtiğini belirten Elbistan Aksu Dersanesi Müdürü Söylemez, doğru tercih yapmanın üniversite kazanmak kadar zor olduğunu kaydetti.

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin kendi başlarına tercih yapmaması gerektiğini anlatan Söylemez, "Tercih yapacak öğrenciler dersanelerin veya okulların rehberlik servislerinden yararlanması gerekir." dedi.

Yapılan yanlışlardan biri de öğrencinin istemediği halde puanı yüksek ve popüler diye okul tercih ettiğini söyleyen Müdür Ahmet Söylemez, adayların çok iyi araştırma yapmaları ve bir uzmandan yardım almaları büyük önem taşıdığını kaydetti.

Ailelerin kendi ideallerini çocukları üzerinde gerçekleştirmek istediklerini belirten Söylemez, bu durumun öğrenciye yanlış seçimler yaptırdığını belirtti.

16 yıldan beri Elbistan eğitim ve öğretimine katkılar sağladıklarını kaydeden Söylemez, "Dersanemiz 16 yıldır Elbistanlı öğrencileri üniversiteli yapıyor. Tercih yapacak olan öğrencilere tercih konusunda her türlü rehberliği veriyoruz. Rehberlik uzmanlarımız ister dersanemiz öğrencisi olsun ister olmasın tüm üniversite adaylarına hizmet vermeye devam ediyor. Öğrencilerimiz tercih yaparken dikkatli olsunlar. Unutmasınlarki meslek seçerken aslında yaşam biçimlerini seçiyorlar. Hayat boyu seçtikleri mesleği yapmak zorunda kalacaklar." dedi. (cihan - www.kanal46.com)