Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında 1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivali Hazırlık Öncesi Danışmanlık Desteği anlaşması imzalandı.


Danışmanlık desteği ile alakalı DOĞAKA ile yapılan anlaşmaya ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ; “15 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde düzenlenen Turizm çalıştayında öne çıkan sorunlardan birisi de Dondurma festivalinin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilememesi sorunudur. Bu soruna neden olan en önemli faktörün şehrin tanıtımı konusunda kurumlar arasında ki koordinasyon eksikliğinin olması gösterilmiştir. Bir diğer neden ise kente gelen turistlerin karşılanması konusunda esnaf ve halkın bilinçsiz olması belirtilmiştir.


Proje kapsamında verilecek olan danışmanlık ve eğitim ile kurumların festivalde ki görev tanımları belirlenecek, festivalde görev alacak personellerin festival konusunda bilgi ve yeterlilikleri arttırılacak. Şehrin tanıtımına yönelik ve festivalin duyurulmasına yönelik danışmanlık ve eğitim verilerek konu ile ilgili görevli personellerin tanıtım konusunda profesyonelleşmesi sağlanarak şehrin ve festivalin tanıtımı gerçekleştirilmiş olunacaktır” diye konuştu.


Desteğin içeriğine ilişkin bilgi veren Yanardağ: “9-12 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivalinde görev alacak personelleri festival konusunda bilgi ve yeterliliklerinin verilecek olan danışmanlıkla arttırarak, festivalde görev alacak personellerin görev tanımlarını belirleyerek festivalin profesyonel bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak hedeflenmektedir.


Festival konusunda Danışmanlık eğitimleriyle belediye personelleri, festivalde görev alacak


Valilik, KOSGEB, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, özel sektör temsilcileri, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası, STK'lar katılımcılarına festival konusunda gerekli danışmanlık verilerek, kurumlar arasında ki gerekli koordinasyon sağlanarak Kahramanmaraş ilimizin ve bölgemizin tanıtımını sağlayacak Dondurma Festivali gibi başka festivallerinde gerçekleştirilmesi sağlanacaktır” dedi.


Kent Ve Panorama Müzesi’ne Mali Destek


DOĞAKA ile Büyükşehir Belediyesi arasında Dondurma Festivaline destek anlaşmasının yanısıra Kahramanmaraş Kent ve Panorama Müzesi kurmak için de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Mali Destek Programı anlaşması imzalandı.


Kahramanmaraş Kent ve Panorama Müzesi kurmak için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Mali Destek Programı anlaşması imzaladı.


Yapılan anlaşmaya ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, Kahramanmaraş Kent ve Panorama Müzesi oluşturmak için yola çıktıklarını ifade ederek: “Kahramanmaraş bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılmasıyla turizm sektörünün ekonomik değerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.


Kahramanmaraş Kent ve Panorama müzesi bir kentin yaşam serüvenini, tarihsel ve kültürel birikimini her yas diliminden insanla paylaşmayı amaç edinen, kültürel kimliğimizi dünden bugüne, bugünden de yarına tasıma görevi üstlenen, geçmişin birikimini geleceğe aktaran, ülkenin kimliğini zenginleştiren, ülke ve şehrin kalkınmasına katkı sağlayan, dünyanın ortak mirasına katkıda bulunan toplumsal bir varlık olmayı hedefleyen ulusal ve uluslararası alanda kültürel turizme katkı sağlamayı amaçlamaktadır.


Kahramanmaraş uzun tarihi ve kültürel birikimin yanı sıra sahip olduğu zengin tabiat varlıkları, doğa, termal turizme kadar pek çok turizm türünde Türkiye de ve dünyada kıyaslanabilecek rekabet üstünlüklerine sahip olması amaçlanmaktadır.


Kahramanmaraş’ın coğrafi konumu ve zengin altyapı olanakları lojistik ve turizm sektörlerinde önemli bir potansiyele sahiptir. Bu anlamda ulusal ve uluslararası turizm hareketliliğinde, klasik turizmciliğine oranla ekonomik hacmi giderek artan kültür, inanç, gastronomi ve doğa turizmi gibi alternatif turizm türlerinde de zengin bir altyapısı olup, turizm sektörünün ulusal ve uluslar arası alanda çeşitlenmesine katkı sağlayacaktır.


Son verilere göre Kahramanmaraş’a gelen yabancı turist sayısı 5600 iken bu sayının minimum % 10-15 civarında artısının olması amaçlanmaktadır” diye konuştu.