Kahramanmaraş Alperen Ocakları’nın katkıları ile Döngel Eğitim Kültür Derneği’nin yaptırmış olduğu Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

17 Ekim 2010 Pazar günü yapılan açılış törenine; merhum Yazıcıoğlu ile birlikte uzun yıllar siyaset yapan Kahramanmaraş eski milletvekili Ökkeş Şendiller, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacanağı Dr. Rafet Aslanoğlu, Alperen Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Selçuk Kara, Döngel Eğitim Kültür Derneği Başkanı Ekrem Küpeli, Dernek yöneticileri, Alperen Ocakları Kahramanmaraş eski il başkanı Ali Kıvrak, çok sayıda Büyük Birlik Partili, Alperen Ocakları mensupları ve Döngel Köyü sakinleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda; Döngel Eğitim Kültür Derneği’nin hazırladığı slayt gösterisi sunuldu. Merkez için Şendiller ile eğitimci Zafer Yağız kitap bağışında bulunurken, törende sık sık duygusal anlar da yaşandı.

Alperen Ocakları Başkanı Selçuk Kara törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Biz Alperen ocakları olarak Döngel Eğitim Kültür derneğinin emek harcayarak inşa ettiği meydana getirdiği bu güzel mekâna Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verilmesinden çok büyük bir mutluluk duyduk ve bu mekânın sürekli olarak hizmet vermesi, Muhsin Yazıcıoğlu ismine layık şekilde faaliyet göstermesi için her türlü desteği sağlayacağımızın sözünü verdik.

İslam Ahlak ve Fazileti, Türklük Gurur ve Şuurunun tek liyakat ölçüsü olarak kabul edildiği Alperen Ocakları: İnşallah bundan sonrada günlük siyasi hesaplardan uzak durup, Adamın adamı değil; Davanın adamı olabilmenin gayretiyle, Rahmetli Şehit Liderimizin hayal ettiği: “Bir Elinde Bilgisayar, Bir Elinde Kur-an Olan” gençliğin yetişmesi için mücadele verecektir.

Bu gün burada bu sebeple bulunuyoruz. Böylesi mekânlar bizim ideallerimize ulaşmamız için araç olacaktır. Huzurunuzda bir kez daha Döngelli olmaktan gurur duyduğumu ifade ediyor, Dernek Başkanı Sayın Ekrem Küpeli ye, dernek yöneticilerine ve çok kıymetli Döngel halkına teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.”

Törende daha sonra merkezin açılış kurdelesi kesilerek hizmete sunuldu. Bizler de bu vesile ile bir kez daha Yazıcıoğlu ve kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. (www.kanal46.com)