Kahramanmaraş Özel Kahramankent Lisesi Mezunları Derneği (ÖZKAMDER) yeni dernek merkezi binasını düzenlenen bir törenle açtı.

1992 yılında Kahramanmaraş’ta eğitim ve öğretime başlayan Özel Kahramankent Lisesi Mezunlarının girişimiyle kurulan Özel Kahramankent Lisesi Mezunları Derneği (ÖZKAMDER) yeni dernek binası açılışında mezunlar bir çatı altında birleşti.

Kurulduğu günden bu yana 1289 mezun veren Özel Kahramankent Lisesi Mezunları önceki gün Abdullah Çavuş Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı Tekerek Yolu üzeri numara 47 de bulunan Özel Kahramankent Lisesi Mezunları Derneği (ÖZKAMDER)’in yeni dernek merkezinin açılışında bir araya geldi. Çok sayıda davetlinin ve Özel Kahramanket Lisesi Mezunlarının katıldığı dernek merkezinin açılışı Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör tarafından gerçekleştirildi.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Kahramanket Lisesi Mezunları Derneği (ÖZKAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Sami Tufan, 19 yıl önce kurulan Kahramankent Lisesinin mezunları olarak yıllardır bir ihtiyaç olan dernek merkezine nihayet kavuştuklarının altını çizerken dernek binasını hizmete açarken hala mezuniyet yıllarındaki heyecanı yaşadığını ifade etti.

Kahramankent Lisesinin yıllarca derneğe ev sahipliği yaptığını ve birçok organizasyonlarını okul bünyesinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Tufan şunları söyledi: “Sayımız ve gücümüz o kadar arttı ki, artık hem okulumuza yük olmak istemedik, hem de kendimize müstakil bir yer yaparak mezunlarımızı daha konforlu bir mekanda ağırlamak istedik. İnşallah bu kadar emek zayi olmaz ve güzel birliktelikle, dostluklara vesile olur. Unutmayalım ki bazıları büyük doğar, bazıları büyüklüğü kazanır, bazılarına da büyüklük yakıştırılır. Bizler şanslı doğanlardanız. Ailelerimize ne kadar dua etsek, onlar için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ben eminim ki Kahramankent Lisesi Mezunları bu üç vasıftan en az birine sahipler. Şimdi kıymet bilmek zamanı. Şimdi şükrü icraata dökme zamanı. Şimdi sivil toplum örgütü olmanın, toplum için ne büyük bir sorumluluk olduğunun farkında olma zamanı. Bizler buraya sadece çay içmeye, muhabbet etmeye gelmiyoruz. Biz burada üretmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş için, şehrimiz için güzel bir şeyler yapma gayretindeyiz. Avrupa Birliği, DOĞAKA, Dünya Bankası destekli projeler geliştirmek için arkadaşlarımızla beraber gayretle çalışmalarımız devam ediyor. Bu merkez bizim için bir başlangıç.”

Tufan; “Günümüzden 10 yıl önce ‘Dayatma ile değil Özel Kahramankent Lisesi Mezunu arkadaşlarımızın istekleriyle’ kurulan ve her geçen gün daha ciddi ve profesyonel bir anlayışla kendini yenileyen ve kurumsallaşma yolunda ilerleyen bir sivil toplum örgütü olan Özel Kahramankent Lisesi Mezunları Derneği, (ÖZKAMDER ) faaliyetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmek ve üyeleri arasındaki ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Demek Merkezini yeni yerinde hizmete açtı.” dedi.

Her zaman büyük hedeflerinin olduğunu da dile getiren Tufan; “Tasarladığımız muhteşem kompleksi yapmak için bir geçiş yolu diyelim. Hedeflerimiz her zaman büyük. Arkadaşlarımız, ağabeylerimiz desteklerini üzerimizden çekmediği sürece bizler çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bu yer inşallah bizler için, Kahramanmaraş’ımız için hayırlı olur.” diye konuştu.

Yeni dernek merkezi hakkında da bilgi veren Tufan; sözlerini şöyle tamamladı: “Özel Kahramankent Lisesi Mezunlarına daha iyi hizmet vermek amacıyla bünyesinde yer alan 75 kişilik Konferans Salonu, 45 kişilik Yemek Salonu, Dinlenme Salonları, Şark Odası. Oyun Salonu, Yönetim Kurulu Toplantı Salonu ve misafirlerin rahat bir şekilde karşılanabileceği geniş lobisiyle ÖZKAMDER Merkez Binası, güzel ülkemizin güzide kenti Kahramanmaraş için her türlü katkıyı sağlamaya yönelik olarak hizmet verecektir.”

Kahramankent Lisesi Müdürü Ali Kutup’ta yıllardır özlemi çekilen dernek binasının açılışının gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dernek çatısı altında birleşen mezunların ilerleyen günlerde çok başarılı çalışmalara ve projelere imza atacağını söyleyen Kutup, açılışa katılanlara da teşekkür etmeyi unutmadı.

Açılışta konuşan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör ise 1992 yıllında eğitim ve öğretime başlayan Kahramankent Lisesinin eğitimi daha iyi seviyelere getirmek için önemli işlevler ortaya koyduğunu söyledi.

ÖZKAMDER’in Sivil Toplum Kuruluşu olarak örgütlenmeleri bizim için oldukça önem arz ediyor diyen Güngör ise şunları söyledi: “Sivil Toplum Örgütleri kamusal bir görevi gerçekleştirmek üzere gerçek veya tüzel kişilerin bir araya gelerek oluşturdukları yapıdır. Kahramankent Lisesi Mezunları Derneğinin ilk amacı birlik ve beraberlikle dayanışma sağlamaktır. Biz Kahramanmaraş valiliği olarak Kahramankent Lisesi Mezunları Derneğinden üyelerinin dayanışmasını sağladıktan sonra kamu sorumluluklarını üzerinden alacak girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz. Türkiye’de çoğu sivil toplum örgütlerinin tabeladan öteye geçemediği bir dönemde ÖZKAMDER gibi kaliteli bir sivil toplum örgütünden beklentilerimiz çok büyük. İleri ki günlerde Kahramanmaraş’taki eğitim sorunlarını ve kendilerince de belirlemiş olduklarını kamusal sorunlara yönelik çabalar içerisinde olmalarını bekliyoruz.”

ÖZKAMDER’in yeni hizmet binasının açılışına Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör, Ak Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Basri Can, Kahramanket Lisesi Mezunları ve davetliler katıldı. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim