Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Toprak Su ve Bitki Analiz Laboratuarları Bakanlık’tan yetkilendirme belgesi Aldı.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, KSÜ Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜSKİM) Müdürlüğü Toprak-Bitki Analiz Laboratuarını TRGM-01 no’lu belge ile 5 Mart 2012 itibariyle toprak, su ve bitki analizleri konusunda akredite etti.


 


KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, akredite sürecini teker teker tamamlamaya başlayan ÜSKİM’in modern laboratuarları ve nitelikli araştırıcı kadrosuyla üniversiteye ve Kahramanmaraş’a her türlü tahlil ve analizi yapabileceğini ifade ederek sanayicilerin ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının ÜSKİM’den bundan sonra daha çok faydalanabileceğini belirtti.


 


KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Kahramanmaraş’taki çiftçilerin de toprak, su ve bitki konularında her türlü analizi ÜSKİM bünyesindeki laboratuarlarda yaptırabileceğini vurguladı. Rektör Karaaslan ayrıca Ziraat Fakültesinin nitelikli ve tecrübeli akademik kadrosu ve modern laboratuarlarıyla gıda, toprak, zootekni bahçe ve tarla bitkileri gibi alanlarda tüm çiftçilerimize gerekli bilgi ve pratik desteği sağlayabileceğini belirtti.