Kahramanmaraş Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa ülke genelinde düzenledikleri ‘Madalyalı Kahraman Şehir’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.


Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Madalyalı Kahraman Şehir’ konulu Resim Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenler belli oldu.


Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Düzenleme Komisyonu Başkanı Ramazan Avcı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci’nin katıldığı toplantıda yarışmada derece girenlerin isimleri açıklandı.


Yarışmaya ilişkin görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu yıl beşincisini düzenledikleri yarışmanın ülke geneline yayıldığını ve 81 ilden katılımın olduğuna işaret ederek: “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince düzenlediğimiz 5. Madalyalı Kahraman Şehir’ Konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler belli oldu.


Biz yerel yönetimler olarak milletimizin köklü geçmişini unutmayacak bir nesil yetiştirilmesi adına bu tür etkinlikleri önemli görüyoruz. Bir taraftan gelecek nesillere tarihimizin anlatılması bir taraftan da şehrimizin tanıtımına yönelik güzel gelişmeler olarak görüyoruz.


Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yarışmamıza resim dalında 1100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 olmak üzere toplam 2 bin 403 öğrencimiz katıldı.


11 farklı ilden dereye giren öğrencilerimiz 9 Şubat 2014 günü düzenlenecek ödül töreninde ödüllerini alacaklar.


Dereceye giren öğrencilerimizden birincilere 2 bin TL, ikincilere bin 500 TL ve üçüncülere ise bin TL para ödülü ile tablet ve plaket takdim edilecektir. Dereceye giren öğrencilerimizin öğretmenlerine de tablet ve plaket hediyeleri takdim edilecektir.


Bu bağlamda dereye giren öğrencilerimizin isimleri, okulları ve şehirleri şöyle:


Resim Dalında:


Türkiye Birincisi: Tuba Padir, İMKB Ortaokulu, IĞDIR


Türkiye İkincisi: Rabia Tuncer, Mümin Gençoğlu 2 Ortaokulu Yıldırın/BURSA


Üçüncü: Kader Keleş, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Ortaokulu, Merkez/TRABZON


Mansiyon: Buse Özdemir, Gazi ortaokulu, 12 Şubat /KAHRAMANMARAŞ


Kompozisyon Dalında:


Türkiye Birincisi: Osman Karamık, Veliköy Belediyesi Ortaokulu Çerkezköy/TEKİRDAĞ


Türkiye ikincisi: Melisa Reyhan, Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu, Keçiören/ANKARA


Türkiye Üçüncüsü: Ayşegül Kubat, Denizciler Ortaokulu, RİZE


Mansiyon: Şemen Almula Barışık, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu AFYONKARAHİSAR


Şiir Dalında:


Türkiye Birincisi: Tuğberk Avşaroğlu, Konya Bilim ve Sanat Merkezi, Meram/KONYA


Türkiye İkincisi: Zehra Kuntoğlu, Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu, MARDİN


Türkiye Üçüncüsü: Beyza Malkoç, Yunus Emre Ortaokulu, KAHRAMANMARAŞ


Mansiyon: Deniz Buğra Çarboğa, Beyhan Gençay Ortaokulu Hatay/ANTAKYA


Bu öğrencilerimize 9 Şubat 2014 tarihinde düzenleyeceğimiz törenle ödülleri verilecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Daha sonra söz alan Milli eğitim Müdürü Mesut Alkan ise eğitim adına gerçekten önemli bir organizasyon olarak gördükleri etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade ederek: “ Kahramanmaraş’ta geleneksel hale getirilen bu etkinlik kültürel faaliyet anlamında gerçekten önemli bir organizasyondur. Köklü bir geçmişimiz var ve bunu unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına belediyemizin yaptığı bu yarışma takdire şayandır. Yazılan kompozisyonları incelediğimiz zaman şehrimizin kültürel değerlerine ilişkin araştırmalar yapıldığını görüyoruz. Mesela bir öğrencimizin –Kahramanmaraş’ı tanımadığı halde- tarhanamızdan bahsediyor olması onun bu yarışmaya katılmadan önce araştırma yaptığının bir göstergesidir. Bu da şehrimizin tanıtımı adına çok önemlidir. 9 kişilik jüriden oluşan ekibimiz 6-7 günlük bir çalışma neticesinde eserleri değerlendirmiş ve dereceye girenleri belirlemişlerdir. Burada başta Belediye Başkanımız olmak üzere bu yarışmaya emeği geçenleri bir kez de ben kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.


Daha sonra basın mensuplarından gelen sorulara cevap verildi.


Dereceye girenler arasında Kahramanmaraş’tan isimlerin az olması şekilde gelen bir soruya Komisyon Başkanı Ramazan Avcı: “Şehrimiz genelinden de yarışmaya katılanlar oluyor. Üstelik sadece şehir merkezinden değil, ilçelerimizden de katılım oluyor, ama jüri değerlendirmesinde bu isimleri uygun bulmuştur. Geçmiş dönemlerdeki yarışmalarda da ilimizden birinci ve ikinci olan isimler mevcuttu” diye konuştu.