Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde üniversite öğrencileri, öğretim üyelerine yumurtalı sucuk ikram ederek, üniversitelerde yaşanan yumurtalı eylemlerine tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksekokulu'nda okuyan bir grup öğrenci, okul kantininde bir araya geldi. Öğrenci Raşit Dinçer'in öncülüğünde dün öğleyin yapılan etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler, pişirilen yumurtalı sucukları, ekmek ve çay eşliğinde yediler.

Öğrenci sözcüsü Raşit Dinçer, Anayasa Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı saldırılara tepki amacıyla yumurtalı sucuk etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Raşit Dinçer, "Demokrasilerde protesto, ifade özgürlüğü veya değişik şekilde tepki gösterme doğal haklardır. Ancak bunlar, ölçülülük ilkesiyle yapılmalıdır. Bin kişi bir panele geliyor, 10 kişi protesto ediyor, geriye kalanların dinleme hakkına tecavüz ediyorlar. Protesto edilebilir, ama oradaki kişilerin hak ve özgürlüklerine mani olmadan... Bu panellerdeki öğrenciler ölçüyü aşmıştır. İnsanların kişisel haklarına saldırı yapılmıştır. İdarecilerini, hocalarını, gelen misafirlere karşı mahcup eden bu öğrencileri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yumurtalı sucuk ikramına katılan Göksun Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fatih Kıraç ise Göksun'da okuyan öğrencilerin etkinliğini güzel bir organizasyon olarak değerlendirdi. Kıraç, huzur ve güven ortamının bozulmamasını temenni edip, etkinliği gerçekleştiren öğrencilere teşekkür etti. (GÖKSUN - DHA)