Vali Şükrü Kocatepe, 2012-2013 Eğitim öğretim yılı 1. yarıyılının sona ermesi dolayısıyla 25 Ocak 2013 Cuma günü saat 15.00’da Sergentepe İlkokul ve Ortaokulunda düzenlenen karne törenine katıldı.


Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Vali Kocatepe karne töreninde yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılında yaptıkları çalışmalardan dolayı okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür ederek, öğretmen ve öğrencilere iyi tatil dileklerinde bulundu. İl genelinde yaklaşık 260 bin  öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini belirten Vali Kocatepe, öğrencilerden ve öğretmenlerden tatil döneminde yorgunluklarını gidererek ikinci döneme daha şevkle daha heyecanla başlamaları istedi.


Karne töreninin düzenlendiği Sergentepe İlkokul ve Ortaokulunda derslik sayısının az ve sınıf mevcutlarının kalabalık olduğunu belirten Vali Kocatepe bu nedenle 24 derslikli bir ek bina yapıldığını ve binanın 2013 yılı içerisinde biteceğini söyledi.


2013 yılında 76 bin TL.’lik eğitim yatırım programı yapıldığını ve bu yıl yapılacak okullarla birlikte 2014 yılında derslik sıkıntısının büyük ölçüde giderilmiş olacağını söyleyen Vali Kocatepe: “Köylerdeki çocuklarımızın özellikle son dönem lise eğitimini alabilmesi için il merkezinde pansiyonlar yapmayı planlıyoruz. Bu sene üç pansiyon yapmayı planlıyoruz ve eğer bunları gerçekleştirebilirsek köylerimizdeki ortaokulları bitiren çocuklarımızı il merkezindeki liselerde okuyacak. Biz istiyoruz ki eğitim öğretimdeki fırsat eşitliğini köylerimizdeki çocuklarımızda yakalamış olsunlar, onların içindeki cevherleride keşfetmiş olalım “ dedi.


Vali Kocatepe konuşmasının ardından öğrencilerle teker teker ilgilenerek öğrencilerin okula motive olmaları için yapılan çalışmalar, müfredat ve eğitim çalışmaları hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Tören öğrencilere karnelerinin dağıtılması ile son buldu. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim