Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi'nin AB Proje ortağı olan Romanya'dan 2 okul, Portekiz ve İtalya'dan 1'er okulun öğretmen ve öğrencileri Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.
55 kişilik kafile Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret ederek Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can'dan bilgi aldı.

AB Projesi kapsamında kültür alışverişinde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldiklerini söyleyen Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Ferit Topçuoğlu, "Biz Mart ayında Romanya'ya gitmiştik. Portekiz ve İtalya'dan da proje ortağımız olan okulların öğretmen ve öğrencileri Romanya'ya geldi. Romanya'da bizim okulla birlikte 5 okul bir araya gelerek karşılıklı kültür alış-verişi çerçevesinde Avrupa'yı tanıma fırsatı bulduk. Şimdi bu okullar Kahramanmaraş'a geldiler. Bizde ilimizde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdiriyoruz. Önce Döngel mağaralarını, Göksun Alparslan Türkeş Parkını ve Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini gezdirerek hem ilimizin tanıtımını yapıyor. Hem de kültür alış-verişinde bulunuyoruz" dedi.

Eshab-ı Kehf Külliye ziyaretinin ardından Çoğulhan beldesine geçen konuk öğrenciler burada da Afşin-Elbistan Termik Santrali hakkında bilgi aldılar. (haberler)

Editör: TE Bilisim