Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyet gösteren dershaneler zincirine yeni bir halka daha eklendi. Merkezi İstanbul’da bulunan 42 yıllık geçmişi olan Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri Kahramanmaraş Şubesi yetkilileri ilk basın toplantısını dün akşam dershane binasında yaptı.

İsmetpaşa Mahallesi Dedezade Caddesi üzerinde faaliyete geçen Dershane’nin Müdürü Mücahit Aslan ilk basın toplantısında dershanelerin Türkiye genelinde 66. şube olduğunu, 5 katlı dershane binasının kapalı alanının 1200 m2 civarında olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Dershane olarak güçlü bir kadro ile eğitim yılına başladık. Resmi işlemlerimizi tamamladık ve 3 Eylül’de eğitim yılına başlıyoruz. 11 derslik, tüm sınıflarda klima, kütüphanesi, bire bir kabinleri, seminer salonu ve fen bilimleri yayıncılık kaynakları kullanılacak. Fen Bilimleri yayıncılıktan söz edince bu konuda biraz daha derinlemesine bilgi vermek gerekir diye düşünüyorum, 40 yıllık deneyimi olan Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri 2007 ÖSS’nin 7 Türkiye birinciliği var ve ilk yüzde 305 derece ile en başarılı dershane olduğumuzu söyleyebilirim.”

Daha sonra dershane binası gazetecilere gezdirildi. Salonda gazetecilere dershane tanıtımı yapıldı. Slayt gösteri ile yapılan tanıtım toplantısından sonra, gazetecilerin soruları cevaplandırıldı ve Kurucu Şehmus Karaman, Prof. Dr. Üstün Dökmen’in 10 Eylül 2007 Pazartesi günü açılış kokteylinden sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraşlılara “Kaliteli İletişim” konusunda konferans verileceğini hatırlattı. (Haber ve Fotoğraflar: Lütfi Yıkan) (www.kanal46.tv)