Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılında destek programları kapsamında 113 projenin destekleneceği açıklandı.

Projeler kapsamında DOĞAKA 34 milyon TL'lik kaynağın Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de harekete geçmesini hedefliyor.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre son olarak Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı" ve "Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Değerlendirme sonucunda "Sosyal Kalkınma Malis Destek Programı" (SKA) kapsamında 207 projeden 49'u kabul edildi. Bu 49 proje için 1 milyon 938 bin 414 TL kaynak tahsis edildi.

İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (Kar amacı gütmeyen Kurumlara yönelik –İKA-02) kapsamında ise alınan 61 projeden başarılı 17 tanesine toplam 3 milyon 902 bin 369 TL ayrıca Kar Amacı Güden Kurumlara Yönelik-GKA-01 kapsamında ise toplam 216 proje başvurusundan 47'si asil ve 11'i yedek olmak üzere toplam 58 projenin desteklenmesine karar verildi. Asil listede yer alan başarılı projelere program kapsamında toplam 7 milyon 659 bin 216 TL kaynak tahsis edildi.

DOĞAKA söz konusu programlar kapsamında toplam 13 milyon 500 bin TL'lik kaynak tahsis ederek bölgede 34 milyon 111 bin 624 TL'lik kaynağın harekete geçirilmesi hedefliyor.

DOĞAKA tarafından kabul edilen projeler arasında Meyve Suyu Üretim Tesisi, Andırın Meyve Soğutma ve Depolama Tesisi, Green Hamamat Termal Tesisinin Modernizasyonu, Kahramanmaraş (Sütçü İmam) Kent Kurtuluş Müzesi, Arı Ürünlerinde Verimlilik ve Ürün Çeşitlendirme, Güneş Işığı ile Yaylalarımız Cazip Hale Geliyor, Kanseri Biliyorum, Ketem'e Gidiyorum, Samandağ'da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması gibi projeler bulunuyor.