Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, 1995 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden ayrıldı.

Mehmet Balduk, düzenlediği basın toplantısında, 16 yıldır bu görevde bulunduğunu ve kendi isteği ile görevi bıraktığını belirtti.

Görevi aslında 2009 yılında bırakmayı düşündüğünü ancak dünyada yaşanan küresel kriz nedeniyle bu düşüncesinden vazgeçtiğini anımsatan Balduk, ''Her görevin mutlaka bir sonu vardır. Ben de 16 yıl boyunca Kahramanmaraş'a hizmet ettiğimi düşünüyorum. Umuyorum ki odayı hak ettiği yere getirmişizdir. Yeni heyecanların gelmesi gerekiyor. Ayrıca ben, misyonumu tamamladığımı düşünüyorum'' dedi.

Görev yaptığı dönem içerisinde basın mensuplarının kendisine her zaman destek olduğunu kaydeden Balduk, gazetecilerden helallik istedi.

Bir basın mensubunun; “16 yılda yapamadığımız bir şey oldu mu?” şeklindeki soruya Balduk, ''Şehrimiz sanayide önemli bir yere geldi. Şunu söyleyebilirim ki; sanayide her şey rayına oturdu. Hızlı tren gibi olduk. Bir engel çıkamazsa sanayide Kahramanmaraş'ı kimse tutamaz. Ama turizmi geliştirme konusunda başarılı olamadık. Eğer bunu başarabilseydik Kahramanmaraş'ın çehresi daha da farklı olabilirdi'' cevabını verdi.

“Siyasete mi giriyorsunuz?” sorusuna ise Mehmet Balduk, ''Görev yaptığım süre içerisinde odaya siyaseti bulaştırmadım. Meclisimizde farklı partilerden 5 eski il başkanı görev yapıyor. Bütün partilere eşit mesafede olduk ve sorunlarımızı ilettik. Pazartesi gününden sonraki sürece bakacağım ve ona göre karar vereceğim. Biraz kravatsız yaşam sürmek istiyorum'' diye konuştu.

KATSO’NUN YENİ BAŞKANI KİM OLACAK?

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanlığını 1995 yılından bu yana aralıksız olarak 16 yıldır başarılı bir şekilde yürüten Mehmet Balduk, görevini 25 Şubat Cuma günü bırakıyor.

24 Şubat 2011 Perşembe günü ise saat 11.00’da KATSO Başkanı olarak son kez basın karşısına çıkan Balduk, görevde geçen yıllarının bir değerlendirmesini yaptı.

Öğle yemeğini ise yıllardır birlikte çalıştığı kentin vefakâr basın mensupları ile birlikte yiyen Mehmet Balduk, daha sonra da 12 Şubat stadının yolunu tutarak Kahramanmaraşspor’un Oyak Renault ile yapacağı maçı izledi. Bilindiği gibi yıllar önce Kahramanmaraşspor yönetiminde de görev yapan Balduk, iş yoğunluğu nedeni ile Kırmızı-Beyazlı ekibin bir süredir maçlarına gidemiyordu.

Cuma günü akşam saatlerinde yapılacak olan toplantıda da meclis üyelerine veda edecek olan Mehmet Balduk, KATSO Başkanlığından ayrıldıktan sonra Yönetim Kurulu Başkanı olarak genel müdürlüğünü de yaptığı AKEDAŞ’a daha çok ağırlık verme imkânına kavuşacak.

Bu arada 12 Haziran genel seçimleri öncesinde yine ismi gündeme getirilen ancak bu kez kamuoyunun büyük bir bölümünün AK Parti’den milletvekili adayı olması için talepte bulunduğu Mehmet Balduk’un siyasete girip-girmeyeceği ise büyük bir merakla bekleniyor.

İDDİA: BALDUK AK PARTİ’DEN ADAY OLURSA CHP OYLARI KAYACAK

Mehmet Balduk’un siyasete girmesini çok arzu eden kesimler ise duygularını şöyle dile getiriyor:

“Kendisi 16 yıldır ve öncesinde Ticaret Borsası’ndaki görevi nedeni ile de Kahramanmaraş’ın sorunlarını çok yakından biliyor. ‘Çözüm adamı’ olarak bu meseleleri halledebilecek bilgi ve tecrübe birikimine de sahip. Siyasete girdiği takdirde Bakan olabileceğine de inanıyoruz. Eğer AK Parti Kahramanmaraş’ta 7-1 ya da 8-0 yapmak istiyorsa Mehmet Balduk’u mutlaka aday göstermelidir. Çünkü eğer Balduk AK Parti’den aday olursa CHP’ye oy veren Alevi ve aşiret kesimleri de açık bir şekilde AK Parti’ye oy vereceklerini belirtiyorlar. Aynı şekilde MHP ile eski ANAP ve DYP tabanından da ekstra oylar gelecektir. Mehmet Balduk’u kıskanarak hazmedemeyenler bile yerine muadil bir isim gösteremiyorlar. Balduk mutlaka Kahramanmaraş’ın vekili olarak bu dönem meclise gönderilmelidir.”

PEKİ, BALDUK’UN YERİNE KİM SEÇİLECEK?

Kahramanmaraş kamuoyunun büyük bölümünün ‘flaş’ isim olarak üzerinde uzlaşmaya vardığı Mehmet Balduk’un ayrılmasından sonra kimin KATSO başkanı olacağı ise büyük bir merakla bekleniyor.

Yeni başkan ise 11 kişilik yönetimin kendi arasında yapılacağı seçimle belirlenecek. Tercih edilmesi şu aşamada pek beklenmeyen diğer bir yöntemde ise; yönetimin istifa etmesi halinde 76 meclis üyesi arasından seçilecek yeni yönetim kurulu yeni başkanı belirleyebilir.

KATSO’NUN ŞU ANKİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İSE ŞUNLAR:

M. Hanefi Öksüz, Kemal Karaküçük, Serdar Zabun, Abdullah Şirikçi, Ahmet Şekkeli, Sermet Çuhadar, Kubilay Doğan, Kadir Gülkesen, Resul Altunköprü, Salman Kaynar ve Balduk’un ayrılmasından sonra A. Kadir Kurtul.

Meclis üyelerinin görüşlerinin de alınarak yeni başkanın seçilmesinin beklendiği Ticaret ve Sanayi Odası’nda Balduk döneminde hayli yükselen çıtayı koruyarak daha ileriye götürecek ismin ise A. Kadir Kurtul olması gerektiği konuşuluyor. Ancak, KASİAD başkanlığını bir süre önce bırakan Kurtul’un işlerinin yoğunluğu nedeni ile böyle bir göreve şu aşamada sıcak bakmadığı da biliniyor.

Bu yöndeki kamuoyu anketleri ile temayüllerde ise Balduk sonrasında KATSO başkanı olması gereken isim olarak A. Kadir Kurtul çıkıyor. Kurtul’un olmaması halinde ise bu göreve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı da olan işadamı Kemal Karaküçük’ün seçileceği tahmin ediliyor.

KANAL 46’NIN ANKETİNDE DE KURTUL ÖNDE GİDİYOR

Öte yandan; ‘Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi’ sloganı ile günlük ortalama 10-15 bin kişiye ulaşma imkanını yakalayan Kanal 46’nın anketinde de A. Kadir Kurtul önde gidiyor.

‘Sizce; Mehmet Balduk sonrasında kim KATSO Başkanı olmalı?’ sorusuna katılanların verdiği cevapların yüzdesi ise şöyle:

A.Kadir Kurtul: Yüzde 34

Kemal Karaküçük: Yüzde 17

M. Hanefi Öksüz: Yüzde 14

Muzaffer Çaylı: Yüzde 13

Şahin Balcıoğlu: Yüzde 10

Mehmet Kanbur: Yüzde 6

Sermet Çuhadar: Yüzde 6

KATSO’nun yeni başkanının Cuma günü yapılacak olan ve Balduk’un veda edeceği meclis toplantısının ardından yeni yönetim kurulunda seçilmesi bekleniyor. (www.kanal46.com)