Kahramanmaraş’a dün günübirlik gelerek Hafız Ali Efendi Meydanı’nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Valilik ziyaretinin ardından Batıpark Spor Salonu’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Salonu dolduranların coşkulu tezahüratları altında kürsüye gelen Başbakan Erdoğan; “Bize dediler ki eğer paradan bu sıfırları atarsanız enflasyon patlar. Biz sıfırları attık, enflasyon patlamadı tam aksine çatladı. Yüzde 30’larda seyreden enflasyon işte gördüğünüz gibi şu anda yüzde 9.5. Vatandaşın cebinde taşıdığı paranın saygınlığını biz yükselttik. Yurt dışında Türkiye’yi layığı ile onuru ile temsil ettik. Vatandaşımızın cebinde taşıdığı pasaportun saygınlığını biz artırdık. Ortadoğu’da, Kafkaslarda, Balkanlarda sorunların çözümünde etkin rol oynuyoruz” diye konuştu.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Hiçbir zaman milletimizin efendisi olmak gibi bir anlayışa sahip olmadık. Biz bu milletin hizmetkârıyız dedik ve yolculuğumuza böyle devam ettik." dedi.

Eğitim ve sağlık alanında hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, daha sonra toplu açılış kurdelesini kesti.

Erdoğan'ın açılışını yaptığı tesisler şunlar:

TOKİ Doğukent Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Merkez Doğukent İlköğretim Okulu, TOKİ Kümbet Lisesi, Elbistan Anadolu Öğretmen Lisesi, Hasancıklı Erkunt Traktör ilköğretim Okulu, Elbistan Yapraklı İlköğretim Okulu, Ekinözü Anadolu Lisesi, Kumarlı Köyü İlköğretim Okulu, Afşin Kabaağaç İlköğretim Okulu, Ekinözü Anaokulu, Sarıçukur Köyü İlköğretim Okulu, Alibeyuşağı İlköğretim Okulu, Çokran Köyü İlköğretim Okulu, Kertmen Köyü İlköğretim Okulu, Küçüksır Köyü Onaklı İlköğretim Okulu, Pazarcık Devlet Hastanesi Ek Binası, Afşin 2 nolu Sağlık Ocağı, Batıpark Sentetik Çim Sahası, 6 adet DSİ Dere Islahı Projesi, 24 adet Sulama Suyu Tesisi Projesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Hizmet binası, Botaş Hizmet Binası, 3 adet özel sektöre ait fabrika açılışı, 4 adet Kırsal Kalkınma Projesi, Merkez Alabalık İşletme ve Paketleme Tesisi, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi ile ilgili tesisler. (Haber ve Fotoğraflar: LÜTFİ YIKAN - İSKENDER ZENGİN - www.kanal46.com)