Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, ÇKS ve TÜKAS kayıtlarının 30 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceğini ifade ederek, çiftçileri uyardı.


Yılmaz, “Bakanlığımız tarafından 2014 yılında kullanılmaya başlanan tarım bilgi sistemi (TBS) içerisinde yer alan tarımsal üretim kayıt sistemi (TÜKAS) ile tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması hedeflenmektedir.


Ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulmasını amaçlayan tarımsal üretim ve kayıt sistemi yönetmeliği 18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ÇKS yönetmeliğinde çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvurularının 30 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceği hüküm altına alınmıştır. Bu itibarla 2014 yılı çiftçi kayıt sistemine başvurular 30 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurusu olmayan çiftçilerimiz yem bitkisi, mazot gübre ve toprak analizi, fark ödemesi organik tarım ve iyi tarım gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklerden faydalanamayacaktır. Bundan dolayı çiftçilerimizin hak kaybına uğramamaları için 30 Mayıs 2014 tarihine kadar ÇKS (TÜKAS) başvurularını yapmaları gerekmektedir” dedi.(İHA)