Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), Adana, Kahramanmaraş ve Tarsus'taki 3 tesisini Hedef Grup'a kiraladı.

4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Yasası'nın 16 Haziran 2000 tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra öngörülen şekilde kendi imkanları ile kooperatifçilik hizmetleri sunan Çukobirlik yönetimi, kuruma kalıcı ve sürekli gelir sağlanması yolunda başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Bu çerçevede şehir merkezlerinde kaldıkları için çiftçilere verimli hizmet sunamayan ve ürün alımlarını sağlıklı şekilde gerçekleştiremeyen Adana, Tarsus ve Kahramanmaraş kooperatiflerinin yerleri, genel kuruldan alınan karar doğrultusunda Hedef Grup'a 49 yıllığına kiraya verildi. Kiraya verilen yerlerde yapılacak tesislerde, 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacağı belirtildi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yaptığı açıklamada, söz konusu yerlerin satışı için çok sayıda teklif aldıklarını ancak, hedeflerinin Çukobirlik'e kalıcı gelir sağlamak olduğunu, bunun için de satışa sıcak bakmadıklarını söyledi.

Kahramanmaraş ve Tarsus kooperatiflerinin yerlerinin her biri için 410 bin dolara, Adana kooperatifinin yerinin ise 715 bin dolara kiraya verildiğini belirten Öztürk, böylece Çukobirlik'e yıllık toplam 1 milyon 535 bin dolar kalıcı gelir sağlandığını bildirdi. Kooperatiflerin yerini kiralayan firmanın buralara alış veriş merkezleri ve bazı yerlere hastane yapacağını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Böylece Adana, Kahramanmaraş ve Tarsus'ta yaklaşık 2 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak.

Tesisler 49 yıl sonra Çukobirlik'e devredilecek. Mali yapının güçlendirilmesi açısından bir anlamda Çukobirlik'in geleceği de garanti altına alınmış olacak. Yerleri kiraya verilen kooperatiflerimiz için de, çiftçiye daha sağlıklı ve iyi hizmet sunacakları uygun yerlerde yeni tesisler yapılacak." (Ajanslar)