Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, son günlerde kent gündeminde dillendirilmeye çalışılan otogarın satışı ile ilgili söylentilerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Kent gündeminde son günlerde şöyle bir spekülasyon ortaya atılarak konuşulmaya başlandı:

Otogarın satışını mahkeme iptal etti. Çünkü yıllar önce burası otogar yeri olarak istimlak edildiydi. Kanuna göre; 25 yıl boyunca burası başka bir amaç için kullanılamaz ve satılamazmış. Bu nedenle arsanın önceki sahibi mahkemeye başvurarak satışın iptalini istemiş ve mahkemeyi kazanmış. Bunun üzerine yabancı firma da belediye başvurarak ödediği 50.8 milyon YTL’yi geri istiyormuş.

Bu akşamüzeri telefonla görüşerek bu söylentileri aktardığımız ve gerçeklik derecesini sorduğumuz Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, ortaya atılmaya çalışılan konuların gerçekle hiç bir ilgisi olmadığını ve 15 Ağustos tarihinde otogarın yıkılmış olarak söz konusu firmaya teslim edileceğini ifade etti.

Poyraz; “Biz Kahramanmaraş’ın gelişimi için gece-gündüz demeden çalışmaya ve aldığımız emaneti en iyi bir biçimde taşımaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan; Osmaniye yolu üzerindeki yeni otogarın inşaatının tamamlanabilmesi için çalışmaların bütün hızı ile devam ettiği de ifade edildi. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)