Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, 14-15 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan Şeker-İş Sendikası Genel Kurulu öncesinde endişelerini dile getirerek, sendika içi demokrasinin işletilmediğini, 3 yıl önce şube genel kurullarında seçimle belirlenen üst kurul delege sayılarının değiştirildiğini iddia ederek, “Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.


Şahin, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Şeker-İş Sendikası’nın kurulduğu günden bu tarafa delegelerin demokratik haklarını kullanmaları için mücadele ettiklerini, Şeker-İş’in ise bir türlü sözde demokrasi uygulamasından kurtulamadığını savundu. Şahin, “Üyelerimiz genel kurullarda demokratik haklarını kullanamıyorlar ve özgürce kendilerini ifade edemiyorlar. 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Şeker-İş Genel Kurulunun, geçmiş yıllarda şube kapatan zihniyetin devamlılığı niteliğinde olacağı endişesini taşıyoruz” diye konuştu.
Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“3 yıl önce şube genel kurullarında seçimle delege seçtiren şubeler olarak, 3 yıl sonra üst kurul delege sayılarının değiştiğini, seçilmiş delegenin seçme ve seçilme haklarının ortadan kaldırıldığını görüyoruz. Şeker-İş genel kurullarının iki kez Elbistan’da olmak üzere birkaç şubede de dürüstlük kurallarına uymamaktan, sendika içi demokrasiyi geliştirmemekten, yanlış yorum ve uygulamalarla mahkemede kendilerine avantaj sağlamaktan mahkum olmuş Şeker-İş’in, bu suçluluğu üzerinden atması gerektiğine inanıyorum. Demokratik hakların savunuculuğunu yapan şubemiz, dün olduğu gibi bugünde demokrasi mücadelesini sürdürecektir. Şeker-İş’te her türlü demokratik zemin oluşumlarında elinden gelen katkıyı sağlayacaktır.”
Şube ve şube üyeleri olarak hiç kimseyi hedef almadıklarını belirten Şahin, “Bu genel kurulda şubeler ve üyeler arası ayrımcılığa, bölgeciliğe, güçlünün haklılığına imkan veren maddelerin şeklen tüzüğe uyarlanması ve yorumlanması için danışmanlar tutuluyor. Genel kurulların iradesine gölge düşürüyor. 14-15 Eylül’de yapılacak genel kurulun sendika içi demokrasiye katkısının olması ve insan onuruna yakışır şekilde geçmesi ve hayırlar getirmesini dilerim” dedi. İHA