Kahramanmaraş merkezli olarak uydu üzerinden yayın yapan yerel Aksu TV ekranlarında yayımlanan “Gündem” isimli program her zaman olduğu gibi ses getirdi.

Yaklaşık 50’ye yakın merkeze bağlı köy muhtarının yanı sıra Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz, Tekir Belediye Yüksel Horasan, Avcılar Köyü Muhtarı Ünal Kayan’ın da katılımlarıyla gerçekleşen ve izlenme rekorları kıran programı, deneyimli televizyoncu, Aksu TV Genel Müdürü Turgay Terzibaş sundu.

Köy muhtarlarının sorunlarının ele alındığı programda; muhtarlar önemli açıklamalarda bulunurken birçok kamu kurumunun yanında daire müdürlerini de eleştirdiler.

Özellikle köy muhtarları köylerinde birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ve çözüm noktasında il özel idare ve daire müdürlerinin çok yetersiz kaldığını belirttiler. Köy yollarının yapılmaması, sulama noktasındaki sıkıntılar, eğitim noktasındaki sıkıntılar teker teker masaya yatırılırken, köy muhtarlarının il genel meclis üyelerinden de memnun olmadıklarını ifade etmesi dikkat çekici noktalardan biriydi.

TARIM İL MÜDÜRÜNÜN
SERT TAVIRLARI


Özel idare kapılarında saatlerce beklediklerini vurgulayan köy muhtarları, Tarım İl Müdürlüğü tarafından hiç bir köyde çalışma yapılmadığını da vurgulayarak, tarım İl Müdürü Ahmet Şahin’i sert bir şekilde eleştirdiler.

Bu eleştirin ardından telefonla yayına katılan Şahin; “Biz gerekeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz, orada konuşan muhtarlarının niyetlerinin ne olduğunu bilmiyorum, oraya oturup bizi karalayarak oy toplama çabasında bulunmasınlar!” şeklindeki yaklaşımına programa katılan muhtarlar sert tepki gösterdi.

PAKÖZ TELEFONDA

Asıl ilginç olan ise bir köy muhtarının kendi koy yolunun programa alınmasının ardından programdan hemen çıkartılmasına anlam verememesinin altını çizmesiydi bu açıklamanın ardından telefonla programa katılan İl Genel Meclis başkanı Fatih Paköz’ün açıklaması ise Kahramanmaraş’ta yankı getirecek cinstendi.

Paköz; “Muhtarımız doğru söylüyor, köyün yolunun programdan çıkarılış nedeni maddi imkansızlıklar değildir, biz de anlam veremedik, bizim bilgimizin dışında gerçekleşmiştir bu gizli güç sisteme zarar vermektedir özel idare sisteminde büyük sorun yaşanmaktadır en büyük sorun ise yürütmektedir” diyerek yürütmeye yanı valiliğe ve daire müdürlerine sert çıktı.

TURİZM MÜDÜRÜ
VAR MI, YOK MU?


Programı yöneten Turgay Terzibaş’ın; “Siz başkansınız, sizi bu halk seçti, sizin bilginiz olmadan bir köyün programa alınmış yolu nasıl olur da programdan çıkarılır” şeklindeki sorusuna Paköz sessiz kaldı. Bir çok daire müdürünün eleştiren nasibini aldığı programda Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydi Küçükdağlı da nasibini aldı ve platformun kurucusu olan Avcılar köyü muhtarı Ünal Kayan Kahramanmaraş’ta bir Turizm İl Müdürünün olmadığını öne sürdü. (www.kanal46.com)