Türk halkına kaliteli, taze ve ucuz balık yedirerek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlama" misyonuyla yola çıkan Kılıç Holding, Kahramanmaraş'tan sonra Kayseri ve Sivas'ta da alabalık tesisleri kuracak. Tavukçuluk ve süt sektörlerine de giren holding, Kılıç Deniz Ürünleri AŞ isimli firmasını 2009 yılında halka açmayı planlıyor.

Bu yıl balık satışlarını 2007'ye göre yüzde 70 arttıracağını açıklayan Kılıç Holding, hem balık hem de tavuk ürünleri satıyor.

Şirket, Bodrum merkez ve İzmir'le birlikte market sayısını üç yıl içinde 30'a çıkarmayı hedefliyor. Lokomotif sektörü su ürünleri olan grup, deniz balıkları yetiştiriciliğindeki başarısına, geçen yıl başlattığı alabalık üretiminde de ulaşmayı hedefliyor. Geçen yıl Kahramanmaraş yetiştirme tesislerinde başlayan alabalık üretimi devam ediyor.

5 bin ton kapasiteli paketleme ve işleme tesisi ise çok yakında tamamlanarak devreye girecek. Alabalık yatırımları kapsamında Kayseri ve Sivas projeleri de hızla ilerliyor. 2007 yılında Mudurnu'da satın alınan tavukçuluk tesisleri, yenileme yatırımlarının ardından bu yıl üretime başladı. Üretim miktarı ve çeşitleri her geçen gün artıyor. Hedef, beş yıl içinde Türkiye'de ilk üçe girmek. Milas Yaşyer'de kurulan sağmal inek tesisleri ise geçen ay ilk parti hayvanların gelmesiyle faaliyete geçti, doğumlar ve sağımlar başladı.

İlk etapta 480 olan hayvan sayısının, en kısa zamanda tesis kapasitesi olan bin başa çıkarılması planlanıyor. Holdingin gelecekteki yatırım planları arasında süt işleme de bulunuyor.

Gelirlerini ve kârlılığını her yıl önemli ölçüde artıran grup, gelirini öncelikle su ürünleri sektöründe büyümek için kullanıyor. (Cihan) (www.kanal46.com)