Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Yeni Organize Sanayi Bölgesi yapılması düşünülen Tomsuklu bölgesini gezdi.

Başkan Karaküçük’e Kahramanmaraş Sanayi Ticaret İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Temizel ve Tapu Kadastro İl Müdürü Mustafa Avcı eşlik etti.

Uzun süredir konuşulan Tomsuklu bölgesinin sanayiye kazandırılması için çalışmaların bir an önce başlayarak tamamlanması gerektiğini belirten Başkan Karaküçük, Bu bölgenin ulaşım ve altyapı açısından organize sanayi bölgesi için gerekli özelliklere sahip” dedi.

Kahramanmaraş’ta yatırımcıların yer bulamadığına dikkat çeken Karaküçük, “Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesinde yer yok. Yeni kurulacak olan Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesinde ise zaten talebin 4 katı başvuru yapıldı. Kahramanmaraşlı yatırımcı yer arıyor. Bunu artık yeni organize sanayi bölgesiyle çözmek gerekiyor. Kahramanmaraş’ın Tomsuklu bölgesinin Organize Sanayi Bölgesi olması Kahramanmaraş sanayisinin geleceği açısından çok önemlidir. Yapılan bütün inceleme ve araştırmalar da bölge için tam not veriyor.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş sanayicisinin artık kabına sığmadığını vurgulayan Karaküçük, “Kahramanmaraşlı sanayiciler daha büyük tesisler daha büyük fabrikalar kurmak için dünyayı geziyor, her tarafta örneklerine bakıyor, uzmanlar aracılığıyla araştırmalar yaparak faaliyet gösterdiği alanda en iyisini kuruyor. Bizim Kahramanmaraş sanayisinin önünün açmamız lazım. Bunun içinde yeni OSB şart.”diye konuştu. (www.kanal46.com)