Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından kanlı Maraş olaylarının 33. yıldönümü öncesinde "Kamuoyuna duyuru" başlığı ile yayımlanan bildiride; "Birliğimiz ve huzurumuz bozulmasın" denildi.


Söz konusu bildiride şu görüşlere yer verildi:



"KAMUOYUNA DUYURULUR


Birliğimiz Ve Huzurumuz Bozulmasın


Sağduyu sahibi hiçbir Kahramanmaraşlının onaylamadığı, hepimizi derinden yaralayan 1978 olaylarının acısını hepimiz yıllardır yüreğimizde taşıyoruz.


Yakın tarihimize kara bir leke olarak geçen Maraş Olaylarının, bu gün artık herkesin bildiği üzere, karanlık güçler tarafından tezgâhlanan bir hadise olduğu ortaya çıkmıştır.


Ancak, bu gün dahi bazı şer odaklarının, yaşananlardan dolayı Alevi ve Sünni vatandaşlarımız arasında kin ve nefrete dayalı gizli açık düşmanlık varmış gibi tahrik edici davranışlar sergileyerek, Maraş Olaylarını istismar etmeye çalıştıkları görülmektedir.


Dünyanın en eski yerleşim birimlerinden olan şehrimizde kardeşçe yaşayan Alevi ve Sünni yurttaşlarımız, tarihsel süreçte karanlık güçler tarafından zaman zaman karşı karşıya getirilmek istenmişlerdir.


Tarih boyunca barış ve huzur içerisinde yaşamayı özümsemiş Alevi ve Sünni yurttaşlarımızın huzurunu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.


Alevi’siyle Sünni’siyle Kahramanmaraş halkının her türlü provokasyona karşı durarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama arzusunu güçlendireceklerine inancımız tamdır.


Kanayan yaramızın üzerine tuz biber ekmek değil, derman olmayı amaç edinen tüm sivil toplum örgütlerimizin ortak platformda düzenleyecekleri, bilimsel, sosyal ve kültürel bir etkinliğin, toplumsal barışın korunması yönünde olumlu etkiler sağlayacağı, ayrıca Maraş Olaylarının karanlıkta kalan yönlerinin aydınlatılması, olayların gerçek faillerine ulaşılması için TBMM’nin konuya el atarak bir Meclis Araştırması yapılmasının çok daha yararlı ve isabetli olacağını düşünüyoruz.


SONUÇ OLARAK; 1978 tarihinde gerçekleşen menfur olaylar bahane edilerek, kardeşçe bir arada yaşayan, Alevi ve Sünni yurttaşlarımızın karşı karşıya getirileceği, Sivas İlinde (Madımak Oteli), Bursa İli İnegöl İlçesinde, Hatay İli Dörtyol İlçesinde yaşanan olaylara benzer, telafisi zor şiddet olaylarının yaşanabileceği korku ve endişesi İlimizde hakim gözükmektedir.


Tek taraflı ve gövde gösterisi şeklinde yapılan açık hava mitinginin, şer güçlere tahrik zemini hazırlayabileceği, bu durumun ise İlimizde toplumsal infiale sebep olabileceğinden, ilerleyen tarihlerde, ortak katılımlı sonuç almaya yönelik etkinliklerin yapılmasını talep ediyoruz.


33 Yıl önce meydana gelen Maraş olaylarının faillerini bir kere daha kınıyor ve bu olaylarda hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.


Acımız Bir, Kardeşliğimiz Bir…


Saygıyla arz olunur.


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası..." (www.kanal46.com)