Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Ziraat Bankası arasında önceki yıllarda Oda üyelerine uygun koşullarda kredi imkanı sunan protokol yenilendi.

Üyelerine uygun koşullarda kredi imkânı sunmak amacıyla bazı bankalarla ikili protokoller imzalayan KATSO, Ziraat Bankası ile daha önce imzaladığı kredi protokolünü yeniledi.

KATSO Toplantı Salonu'nda yapılan imza törenine Ziraat Bankası Kahramanmaraş Bölge Müdürü Yusuf Kara ile KATSO Başkan Vekili Sermet Çuhadar katıldı.

Protokol imza töreni öncesi bir konuşma yapan Çuhadar, son günlerde dünyayı etkisi altına alan küresel krizin Türkiye'de hissedilmeye başlandığını hatırlatarak; "Umarım ülkemiz bu krizi en hafif şekilde atlatır. Çünkü krizin reel sektöre sıçraması hepimizi yakından ilgilendiriyor" diye konuştu.

Kamu bankalarının öneminde dikkat çeken Çuhadar, finansal krizin yaşandığı bu günlerde kamu bankalarının öneminin daha da ortaya çıktığını hatırlatarak; "İşte onlardan biri olan Ziraat Bankası ile oda üyelerimize yönelik uygun kredi prokotolü imzalıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda kamu bankalarının satışı gündeme gelmişti. Ancak özellikle Avrupa'da yaşanan kriz nedeniyle büyük bankalar devlet eline geçti. Bu da gösteriyor ki milli bankalar bizim emniyet supabımız olacak.”

Ziraat Bankası Kahramanmaraş Bölge Müdürü Yusuf Kara ise protokol çerçevesinde oda üyelerine uygun kredi imkanı sağlandığına dikkat çekti. Ziraat Bankası ile KATSO arasında yapılan protokolle oda üyeleri 2008 ve 2009 yılı içinde düşük faizli ve taksitli kredi imkanlarından faydalanmış olacaklar.

Yapılan protokolde nakit kredi ve teminat mektubu kullanmaları durumunda özel faiz ve komisyon oranlarından da yararlanabilecekleri belirtiliyor. (www.kanal46.com)