Kahramanmaraş Marangozlar ve Doğramacılar Yapı Kooperatifi Başkanı Eshabil Nalbantbaşı kendilerine tahsis edilecek arazinin verildiğinde inşaata hemen başlayacaklarını söyledi.

Nalbantbaşı artık oymacıların, marangozların ve doğramacıların kendilerine ait bir yeri olması gerektiğini savundu.

Kahramanmaraş’ta meslek grupları tek çatı altında toplanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta büyük bir mesafe kat eden ağaç oymacıları, marangozlar ve doğramacılar artık kendilerine ait bir yere kavuşuyor. Kahramanmaraş Belediyesinin toki işbirliği ile vereceği arsa tahsisinden sonra kooperatif inşaata hemen başlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş Marangozlar ve Doğramacılar Yapı Kooperatifi Başkanı Eshabil Nalbantbaşı şuan 43 üye sayılarını 150’ye çıkarmayı hedeflediklerini, gerekli kredi imkânları sağlandığı takdirde sitelerinin fiziki yapısının yüzde 70’ini 6 ay gibi kısa bir sürede yapacaklarını söyledi.

15 gün içinde Karacasu mevkiinde kendilerine tahsis edilen arsanın verileceğine dikkat çeken Nalbantbaşı “arsa verildikten sonra hemen inşaata başlayacağız. Oymacılık sanatı biraz karanlıkta kalmıştı biz bunu kooperatifimiz sayesinde gün ışığına çıkaracağız. Oymacılıkla uğraşan esnafımızı dünyaya taşıyacağız. Oymacı esnafının yanında marangoz, mobilyacı, mobilya döşemecisi olan arkadaşlarımız da aynı site içerisine alacağız.

Yapılacak işyerleri tip projeler olacak; yaklaşık 50, 100 ve 200 metre kare olacak 3 şekilde olacak. Bunun yanında 1 dönümlük arsalarda kavakçı esnafımızın hizmetine sunacağız.

Kahramanmaraş Belediyesi, Valiliğimiz ve Toki işi hızlandırırlar ise bizim esnafımız elindeki ürünü satarak elinden çıkartacak ve yaptığı gelirle hemen inşaata başlayacağız

Devletimizden de kredi bekliyoruz, krediyi de alınca işlemleri biraz daha hızlandıracağız

Kooperatifimizi kurduk ve Kooperatifimiz aktif haldedir. Arsalar bize verilirse 6 ay içerisin de binalarımızın % 70’ini tamamlarız” diye konuştu. (Kaynak: MMM - www.kanal46.com)