Sabancı Topluluğu üst yönetiminde kadın sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.


Buna göre daha önce Kordsa Global Satınalma Direktörü görevini yürüten Arzu Öngün Ergene Kordsa Global Finans ve Satınalma Başkan Yardımcısı; Çimsa Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Nevra Özhatay Çimsa Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Genel Müdür Yardımcısı; Çimsa Pazarlama ve Strateji Müdürlüğü görevini yürüten Ülkü Özcan Çimsa Strateji ve Pazarlama Direktörü; Erdemir Grup’ta İnsan Kaynakları Direktörü görevini yürüten Bilgen Çağlı ise Çimsa Kurumsal Gelişim ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.


Arzu Öngün Ergene
Kordsa Global Finans ve Satınalma Başkan Yardımcısı
1991 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Ergene, işletme yüksek lisans derecesini (MBA) 1993 yılında Loyola University of Chicago’dan aldı. Ardından 1994 yılında Kordsa Global'e katıldı. 1994-1999 yılları arası Pazarlama Uzmanı, 1999 ve2005 yılları arasında Finansman Müdürü ve 2005-2009 yılları arası EMEA Mali İşler Direktörü, 2009-2013 yılları arası Global Satınalma Direktörlüğü görevlerini yürütmüş olan Ergene; 2013 Haziran ayı itibariyle Kordsa Global Finans ve Satınalma Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.


Nevra Özhatay
Çimsa Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Genel Müdür Yardımcısı

Boğaziçi Üniversitesi İşletme lisans eğitiminin ardından İngiltere Exeter Üniversitesi’nde MBA derecesi alan Nevra Özhatay, 1994 yılında Sabancı Holding Çimento Grubu’nda Finans Uzmanı ve Talent Pool adayı olarak çalışmaya başladı. 1996 yılında Akçansa’da Yönetim Destek Müdürü olan Özhatay, ardından Strateji ve İş Geliştirme Uzmanlığı, Planlama ve Kontrol Müdürlüğü, Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü ve 2008 yılında itibaren de Lojistik, Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı. 2009-2013 tarihleri arasında Çimsa Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Özhatay, Haziran 2013 itibariyle de Çimsa Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.


Ülkü Özcan
Çimsa Strateji ve Pazarlama Direktörü
Galatasaray Lisesi ve Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü mezunu olan Ülkü Özcan, iş hayatına 1999 yılında Lafarge Türkiye bünyesinde başladı. Sırasıyla Stratejik Planlama Uzmanlığı, Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü, Pazarlama Projeleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2010 yılının başında Strateji ve İş Geliştirme Müdürü olarak Çimsa Çimento’ya geçen Özcan, 2011 yılında Strateji ve Pazarlama Müdürü olarak görev almasının ardından, Nisan 2013’ten itibaren de Strateji ve Pazarlama Direktörü olarak atandı.


Bilgen Çağlı
Çimsa Kurumsal Gelişim ve İK Genel Müdür Yardımcısı

Çimsa’ya Kurumsal Gelişim ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Çağlı;  Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden 1993 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Sırasıyla; Ankara Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Uzmanı; Akkök Şirketler Grubu’nda İnsan Kaynakları Yöneticisi; Zorlu Holding’de Vestel Şirketlerinden sorumlu İnsan Kaynakları Yöneticisi; Anel Grup’ta İnsan Kaynakları Direktörü, Erdemir Grup’ta İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev aldı.