Belediyelerde, İl Özel İdarelerinde ve Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmelilere güzel haber Meclis'ten geldi.


Bu kurumlarda sözleşmeli olarak çalışanların kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme Plan Bütçe Komisyonundan geçti.


Plan Bütçe Komisyonu yaklaşık 19 saat süren toplantısında Devlet Memurları Kanununda da değişiklik öngören torba teklifi görüştü ve kabul etti.


Buna göre, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, belediyelerde, il özel idarelerinde ve Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin adım komisyonda hayata geçti.


AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç tarafından verilen önergenin kabulüyle bu kurumlarda çalışan sözleşmelilerin kadrosu geçirilmesine Komisyonca onay verildi.


Böylece 96 bin 505 sözleşmeli memur kadrosuna geçirilebilecek.


Öte yandan Torba Kanun teklifine göre, vekil imam-hatip, vekil müezzin kayyım ve Kuran kursu öğreticileri ile 2005-2013 arasında bu görevleri en az 3 ay yapanlar da kadroya alınacak.


Yine 28 Şubat döneminde disiplin suçu gerekçesiyle memuriyetten çıkarılanlardan şartları taşıyanlar yeniden görevlerine dönebilecek.


İş Kanunu'nun uygulama süresi de uzatılacak


İş yerlerinin hekim ve uzman bulundurma zorunluluğuna ilişkin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanundaki uygulama tarihinde değişiklik yapıldı.


Buna göre, 50 den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren iş yeri hekimi bulundurmak zorunda olacak.


50 den az çalışanı olup da tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olan işletmeler ise 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren bu zorunluluğu yerine getirmek zorunda.


Düzenleme önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda ele alınacak.