Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11 Haziran 2012 tarihinde Saat 16.00’da Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin de katıldığı bir törenle Kahramanmaraş'ta 8 yatırımcıyla 13 Milyon Türk Lirası değerinde sözleşme imzaladı.


İmza töreni TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin yanı sıra Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KATSO Başkanı Kemal Karaküçük, KTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu ve 3.Başvuru Çağrı Döneminde projesi kabul edilen 8 proje sahibi, işadamları ve ilgililer katıldı.


Daha önce 11 Mayıs 2012 tarihinde TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü tarafından ve Kurumun resmi internet sitesinden (http://www.tkdk.gov.tr) yapılan açıklamayla; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kahramanmaraş İlinde 3. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında kabulü yapılan ve sözleşme imzalamaya hak kazanan 8 projeyi ilan etmişti.


Yeni yapılan basın açıklaması ile TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü bu projeler için dört ayrı yatırım başlığı altında, sekiz yatırımcıyla 11 Haziran 2012 tarihinde hibe sözleşmesi imzalayacağını duyurmuştu. Sözleşme imzalanan projelerin toplam yatırım bedeli 13 milyon TL'yi buluyor.


Bu sayede; Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım konusunda 5 adet süt üretim çiftliğine, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım başlığı altında 1 adet et üretim çiftliğine, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması yatırım alanında 1 adet dondurma fabrikasına. Kırsal Turizm alanında 1 adet otele yapacakları yatırımlar karşılığında %50 - % 65 arasında hibe verilecek.


Verilecek olan bu hibelerle Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Hibe Fonları İlimize aktarılacak ve yatırımcılarla buluşturulacak. Kahramanmaraş AB standartlarında yeni tesislere kavuşacak. Kaliteli ve dünya standartlarında ürün üretimi sağlanacak. İstihdam alanları oluşturulacak. Kırsalda alanlarda kalkınma hamleleri hızlanacak.

TKDK Kahramanmaraş II Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu yaptığı açıklamada; "Daha önce imzalanmış ve yaklaşık 1,8 milyon Türk Lirası yatırım bedeli olan sözleşmelere, yeni imzalanacak 8 sözleşmenin de ilavesiyle, 2011 Ağustos ayından bu yana geçen 9 aylık dönemde sözleşme imzalanan toplam 10 projeyle, Kahramanmaraş'ta yaklaşık 15 Milyon Türk Lirası değerinde yatırım gerçekleştirilecektir. Diğer taraftan 4. ve 5. Çağrı Dönemlerinde kabulünü yaptığımız projelerin inceleme çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki aylarda yeni proje sahipleriyle yeni sözleşmeler imzalayacağız. Aynı zamanda 6. Başvuru Çağrı İlanı çalışmaları da devam etmektedir. Bu Çağrı İlanının son başvuru tarihi 9 Temmuz 2012'dir. İlimiz genelinde tüm yatırımcılarımızdan mutlaka yeni projeler bekliyoruz" dedi. TKDK şu anda IPARD (Kırsal Kalkınma) Programı kapsamında 1. Fazda 20 ilde İl Koordinatörlüğü düzeyinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca 2. Faz illeri olan 22 ilde de kuruluş çalışmaları devam etmektedir. İlimiz bu bakımdan büyük bir avantaja sahiptir. Bu fırsatı hep birlikte iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

SÖZLEŞME İMZALAMAYA HAK KAZANAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN LİSTESİ

















































 



YATIRIM KONUSU



BAŞVURU SAHİBİ ADI



1



SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM



KAZIM KÖSE



2



SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM



ILICA ALIŞVERİŞ MERKEZİ PAZARLAMA PETROL TURİZM İNŞAAT HAYVANCILIK TİCARET VE SANAYİ LTD. ŞTİ.



3



SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM



BALSUYU TARIM GIDA HAYVANCILIK VE AKARYAKIT İŞLETMELERİ SANAYİ TİCARET A. Ş.



4



SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM



MHA SÜT ÜRÜNLERİ TARIM GIDA DANIŞMANLIK HAYVANCILIK İŞLETMELERİ TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.



5



SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM



SÜLEYMAN BAŞDOĞAN



6



KIRMIZI ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM



K.A.S. SÜT AYVANCILIĞI VE SÜT ÜRÜNLERİ PAZARLAMA TİC. SAN. LTD. ŞTİ.



7



SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI



KERVAN PASTANESİ DONDURMA GIDA TARIM TURİZM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.



8



KIRSAL TURİZM



MUSTAFA KAÇAMAZ