İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek otoyol projesi kapsamında yapılan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kullanılması için her biri 10 metre uzunluğunda ve bir ton ağırlığında 336 cıvata üretildi.


MERSİN (AA) - İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek otoyol projesi kapsamında yapımı devam eden İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün inşaatında kullanılmak üzere her biri 10 metre uzunluğunda ve bir ton ağırlığında 336 cıvata üretildi.


Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen cıvataların inşaat alanına gönderilmesi için tören düzenlendi.


Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün temel atma töreninde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu Türkiye'nin gurur duyacağı bir köprü olacak. Bu sıradan bir proje değildir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı temel atma töreninde bulunmanın onurunu yaşayan birisi olarak, bu köprünün ayaklarını taşıyacak olan ankraj cıvatalarının Tarsus'ta üretilmesi bizlere ayrı bir gurur ve mutluluk vermiştir" dedi.


 Geçmişte otoyol yapımlarında yabancı firmalara taşeronluk yapan Türk firmalarının, bugün dünya çapındaki projeleri hayata geçirdiğini vurgulayan Göç, firmanın yönetim kurulu başkanı Hasan Şemsi ve çalışanlarını kutladı.


Şemsi ise her biri 10 metre uzunluğunda, 11 santimetre çapında ve bir ton ağırlığındaki cıvataların görenleri şaşırttığını söyledi.


Konuşmaların ardından devasa görüntüsüyle dikkati çeken cıvatalar forklift aracılığıyla tırlara yüklenerek inşaat alanına gönderildi.


(AA)