Kahramanmaraş’ın tanınmış siyasetçilerinden Ökkeş Şendiller, referandum öncesinde bazı illerin Büyükşehir statüsüne kavuşacağı şeklinde gündeme gelen gelişmelerde ismi geçmeyen Kahramanmaraş’ın da büyükşehir olabilmesi için bir kampanya başlatılması gerektiğini öne sürdü.

Kent merkezinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile dün akşam havaalanı kavşağındaki Mado Evi’nde iftar yapan Ökkeş Şendiller, yemek sonrasında gündemle ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu.

8 yıldır devam etmekte olan AK Parti hükümetine büyük destek veren Kahramanmaraş’a yeteri kadar hizmet getirilmediğini öne sürerek seçim öncesinde söz verilen bakanlığın dahi alınamadığını hatırlatan Şendiller; “Bakanlık alamadık ama ‘büyükşehir’i kaçırmayalım. Eğer Kahramanmaraş Büyükşehir olursa gelirleri yüzde 30 artar. Bir o kadar istihdam olur. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Şanlıurfa ziyaretindeki açıklamasında Büyükşehir için Şanlıurfa, Malatya ve Denizli’nin adı geçti. Ancak Kahramanmaraş; Kavlaklı ve Karacasu beldelerinin de katılımı sonucu 400 bin nüfusu ile ismi geçenlerden daha büyük bir kenttir” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne kavuşturulmak istenmesinin altında yerel seçimlerde yaşanan ‘Fakıbaba’ tepkisinin yer aldığını ileri süren Ökkeş Şendiller sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ağlamayana, istemeyene meme vermezler misali bizler de Kahramanmaraşlılar olarak hakkımız olan Büyükşehir statüsünü elde edebilmek için güç birliği yapmak zorundayız. 12 Eylül Pazar günü referandum yapılacak. Kahramanmaraş olarak bu referandum öncesinde hükümetten Büyükşehir sözünü mutlaka almalıyız. Bunun içinde ister belediye öncülüğünde, ister Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde olur, iktidarı ve muhalefeti ile sivil toplum örgütleri ile birlikte bir kampanya başlatmalıyız. Keşke bu çalışma Başbakan Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a 20 Ağustos’ta yaptığı ziyaret öncesinde olsa idi daha iyi olurdu. Ancak zararın neresinden dönülse kardır ve geç kalmış değiliz. Kişi, kurum ve kuruluşlar aralarındaki kırgınlık ve sitemleri bir kenara bırakarak Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olabilmesi yolunda el ele kenetlenmelidir. Çünkü Kahramanmaraş gerek toprak büyüklüğü, gerek nüfusu gerekse de ekonomik ve sosyal hayatı ile Büyükşehir olabilecek iller sıralamasında önlerde yer alan bir şehirdir.”

Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olma konusunu gündemde tutan Kahramanmaraş basınına da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)




Editör: TE Bilisim