Truva, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Büyük İskender gibi dev Hollywood yapımları için binlerce çarık diken Maraşlı çarık ustası Hüseyin Kopar, şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için çarık dikti.

Erdoğan için özel dikilen 43,5 numaralı çarıklar, hediye edilmek için Başbakan'ın Kahramanmaraş gezisini bekliyor.

3. Pendik Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı kapsamında İstanbul'a gelen Maraşlı Çarık ustası Hüseyin Kopar, Başbakan Erdoğan'a hediye etmek için çarık dikti. Truva, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Büyük İskender gibi dev Hollywood yapımları için binlerce çarık diken Kopar "Dedem Osmanlı Çarıkları'nın sahibi Hüseyin Kopar, 19 yıldır dünyaya çarık ve yemeni satıyor. Ben bu meslekte ailenin dördüncü kuşağıyım. Dünyaya çarık giydirdikten sonra şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bir çift çarık diktik. Kendisi Kahramanmaraş'a rahatsızlığı nedeniyle gelememişti. Geldiği zaman kendisine takdim edeceğiz" dedi.

Hüseyin Kopar dev Hollywood yapımlarının yanı sıra Türk filmleri için de çarık dikiyor. Başta Amerika, Almanya, İrlanda, İngiltere ve daha birçok ülke olmak üzere yılda bin çift çarık ihraç eden Kopar, Truva, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Büyük İskender gibi dev Hollywood yapımlarının yanı sıra, Türkiye'de de Karaoğlan ve Kurşun Yarası filmleri için çarık dikti.

11. Pendik Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında dünyaya çarık satan Hüseyin Kopar'ın yanı sıra Çin'den el yapımı kağıt, Türkmenistan'dan geleneksel bebek ve Kırgısiztan'dan keçe ustaları da bulunuyor. (Ajanslar)