Ünlü Moğollar Grubu'nun davulcusu Engin Yörükoğlu'nun Bodrum'da hayatını kaybetti.

Bodrum'un Yalı beldesine bağlı Kızılağaç köyünde yaşayan ve akciğer kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gören 65 yaşındaki Yörükoğlu, öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahin, AA muhabirine, Yörükoğlu'nun bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü aktararak, ''Kendisi hastanemizde bir süre destek tedavisi gördü. Ancak, az önce aldığım bilgiye göre Yörükoğlu yaşamını yitirdi. Cenazesi hastanemize getiriliyor'' dedi.

Bu arada, Engin Yörükoğlu'nun yakınları ve çok sayıda hayranının da Bodrum Devlet Hastanesine geldiği gözlendi.

ENGİN YÖRÜKOĞLU KİMDİR

Engin Yörükoğlu 7 Ocak 1945 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.

Müziğe 1963 yılında Gölcük'te Siyah İnciler grubuyla başladı. Daha sonra Selçuk Alagöz'ün grubuna girdi.Bu grupta ileride Moğollar'ı beraber kuracakları Cahit Berkay'la tanıştı. Moğollar'la gittiği Paris'te gruptan ayrıldı. Daha sonraki yıllarda Cahit Berkay ile Paris'te çeşitli çalışmalar yaptı. Ayrıca Jazz müziğine yöneldi. Çeşitli triolar ve Quartetler kurdu. 1991'de Türkiye'ye dönen Yörükoğlu, halen İstanbul/Beyoğlunda Jazz Stop isimli bir Jazz ve Rock kulübü ve Bodrum Kızılağaç köyünde de bir restaurant işletti. Jazz Stop adlı barını 2006 yılında devretti.

Hayatının son yıllarında akciğer kanseriyle mücadele eden Yörükoğlu, kansere bağlı solunum yetmezliği ve kalp durması nedeniyle Bodrum'un Kızılağaç Köyü'ndeki evinde 23 Nisan 2010'da öldü. (Ajanslar)
Editör: TE Bilisim