Seçim paketi hazırladı meydanlarda siyasilere lila ve pembe gömlek giydirecek.

Seçimlere kısa süre kala, seçmenin karşısına daha şık ve genç çıkmak isteyen siyasetçiler, kişiye özel dikim yapan firmaların kapısını çalıyor. Siyasetçiler, seçim döneminde mavi, beyaz, lila, pembe ve grinin ağırlıkta olduğu gömlekler, açık renkte gri, bej ve füme pantolon giyecek. Müşterileri arasında siyasilerin bulunduğu Rainer, bu seçim döneminde siyasetin ‘rengini’ değiştirecek.

HAZİRAN ayında yapılacak seçimler, siyaset gündemini yoğunlaştırırken, seçim meydanlarında halka daha şık ve fit görünmek isteyen siyasiler de kişiye özel dikim firmalarının kapısını çalıyor. Müşterileri arasında siyaset dünyasından bir çok ismin bulunduğu Rainier, milletvekili adaylarına ‘seçim paketi’ hazırladı. Bu yıl meydanlarda mavi, beyaz, lila, pembe ve grinin ağırlıkta olduğu gömlekler ve açık renkte gri, bej ve füme pantolon giyen siyasiler boy gösterecek.

Rainier’in sahibi Sayım Uyanık, “Seçim için gömlek, pantolon ve kravattan oluşan paket hazırladık. Yaza denk geldiği için takım elbise, yani ceket çok tercih edilmiyor” dedi. Uyanık, seçim döneminde siyasilere özel dikimle bin gömlek, 2 bine yakın kravat, 500 pantolon ve 250’ye yakın takım elbise hazırlamayı hedefliyor.

Siyasetin rengi açıldı

Siyasilerin 2004’lü yıllarda yalnızca pastel tonları kullandığını ve renklerde değişime açık olmadığını ifade eden Uyanık, artık bu alışkanlığın değiştiğini ve vücuda oturan kıyafetlerin yanı sıra açık renkleri de tercih etmeye başladıklarını kaydetti. Uyanık, şöyle konuştu: “Artık daha canlı renkler istiyorlar.

Bordo ve kırmızı siyaset dünyasında çok ön planda. Takım elbiselerde siyah, lacivert ve füme dikerdik, şimdi laciverti daha açık renk, siyahı daha parlak, griyi net istiyorlar. Şimdi daha iddialı, daha bakımlı oldular.

Hepsi rahat, bol kıyafetler seçerdi. 2009’dan sonra vücuda oturan gömlekler, ince kravatlar dikiyoruz. Biz de kendilerine önerilerde bulunuyoruz, yönlendiriyoruz.”

İstanbul’da 4 mağaza

Uyanık, Rainier şubelerinin özelliklerine değinirken, büyük metrekareli olmasına dikkat çekiyor. Müşterilerinin mağazaya girerken kendini ‘kraliyet sarayı’nda hissettiğini söyleyen Uyanık, Akmerkez’de açacağı mağazanın hazırlıklarını yapıyor. İstanbul’da 4 mağazayı geçmeyeceğini vurgulayan Uyanık, “Ismarlama giyimde çok mağazalaşmak, eksiye götürür” diye konuştu.

Gömlekler 175 liradan başlıyor

RAINIER’in bünyesinde 2 bin 500 gömlek kumaşı, bin 400 kravat rengi, bine yakın da pantolon rengi bulunduğunu ifade eden Uyanık, firmayı kurduğunda ayda 60 gömlek hazırladığını anlattı. Uyanık, artık ayda bin 150 gömlek diktiklerini belirtirken, fiyatlar hakkında şu bilgileri verdi “Gömlekleri 175 ile 450 lira, takım elbiseleri 1250 ile 2750 lira, pantolonları ise 350 ile 1750 lira arasında dikiyoruz. Kravatta 189 lira sabit fiyat uyguluyoruz.”

Karteladan kumaş seçmeyin

SAYIM Uyanık, kişiye özel dikim yaptıranların dikkat etmesi gereken noktaları anlatırken, özellikle karteladan (kumaş, halı gibi ürünlerin çeşitlerini küçük parçalar hâlinde gösteren liste) kumaş seçilmemesini vurguluyor. Uyanık’ın tavsiyeleri şöyle: “Kişiye özel dikim yapan markalara ilk kez gidiliyorsa, çok sayıda şipariş vermeyin. Önce firmadan bir numune diktirip, 1-2 gün kullanın. Memnun kalırsanız, ihtiyacınız kadar sipariş verirsiniz. Dikim-tasarım bölümünü mutlaka görün.”

Meclis’te kimler lila ve pembe giyiyor

Mecliste pembe ve lila gömlek akımını başlatan milletvekilleri de var. Meclis’te lila gömlek giyen milletvekilleri arasında CHP milletvekili Kamer Genç başı çekiyor. Lila ve mor tonlarında gömlek giyen diğer siyasiler arasında CHP’li Ensar Öğüt, eski milletvekili Sırrı Sakık gibi isimler bunların arasında. Anayasa görüşmelerinde pembe gömlek ve kravatıyla dikkat çeken Kürşat Tüzmen, lila gömlek de giyiyor. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan henüz gömleğini giymese de, pembe kravatlarıyla dikkat çekiyor. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim