Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç 12 Eylül cuntası lideri Kenan Evren ve diğer şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün öğleye doğru saat 11'de Adliye Sarayı önünde gerçekleştirilen basın toplantısında 12 Eylül cuntacıları, işkencecilileri ve dar ağacı dramatize edildi. BBP İl Başkanı Bekir Kılıç, Adliye'ye suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

KILIÇ: ‘12 EYLÜL TARİHİ DARBEYE VE DARBECİLERE LANET GÜNÜ OLSUN’

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Teşkilatı, 12 Eylül darbesi ve dönemin yöneticileri hakkında duyurusunda bulundu. BBP İl Başkanı Bekir Kılıç; “Bizler Büyük Birlik Partililer olarak bir daha 12 Eylüllerin yaşanmamasını temenni ediyor; 12 Eylül’ün Darbeye ve Darbecilere Lanet Günü olmasını istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunduktan sonra bina önünde basın açıklaması yapan Kılıç, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Kılıç, ''12 Eylül 1980 tarihinde demokrasi tarihine kara bir leke süren Kenan Evren ve cuntacı zihniyetle hesaplaşma günü gelmiştir. Bizim hesaplaşmamız millet iradesini yok sayıp insanlık dışı muamelelerle işkence yapıp insanlık suçu işleyenlerdir'' dedi.

Hesaplaşmalarının, ''12 Eylül 1980 cuntacı zihniyetinin her türlü zulme ve işkenceye maruz kalanlar, suçsuz yere darağacında idam edilenler, hiçbir suçları yokken yargısız infazlarla yıllarını ceza evinde geçirenler için'' olduğunu ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

''Bizim hesaplaşmamız 49 kişinin idamı, insanlık dışı işkencelerle can veren ve ceza evlerinde ölen binlerce kişi, askeri mahkemelerde yargılanan 300 bin kişi, sivil mahkemelerde yargılanan 600 bin kişi içindir. Ömrünü nü resimler çizerek tatil bölgelerinde, kumsallarda, villalarda geçiren Evren, darağacında can veren kardeşlerimizin ahını hissederek adeta onların gözyaşlarında boğulacakmış gibi yaşamaya devam etmelidir''diye konuştu.

İŞTE BEKİR KILIÇ'IN KONUŞMA METNİNİN TAMAMI:

"Aziz Türk Milleti,
Değerli Basın Mensupları;


Bizler Büyük Birlik Partisi mensupları olarak siyasi zihniyetimizin bizlere vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmek adına 12 eylül 1980 tarihinde demokrasi tarihine kara bir leke süren Kenan Evren ve cuntacı zihniyetle hesaplaşma günü gelmiştir.

Bizim hesaplaşmamız millet iradesini yok sayıp insanlık dışı muamelelerle işkence yapıp insanlık suçu işleyenlerledir.

Bizim hesaplaşmamız,12 eylül 1980 cuntacı zihniyetinin her türlü zulmüne ve işkencesine maruz kalanlar,suçsuz yere darağacında idam edilenler,hiçbir suçları yok iken yargısız infazlarla yıllarını cezaevinde geçirenler içindir.

Bizim hesaplaşmamız,tek suçu vatanını,bayrağını,milletini sevmek olan ve buna karşılık 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl insanlık dışı muamelelerle işkence gören ŞEHİT LİDERİMİZ MUHSİN YAZICIOĞLU içindir.

Bizim hesaplaşmamız,12 eylül 1980 darbesinin utanç verici sayfasında yazılı olan 49 kişinin idamı,insanlık dışı işkencelerle can veren ve cezaevlerinde ölen binlerce kişi,askeri mahkemelerde yargılanan 300 bin kişi,sivil mahkemelerde yargılanan 600 bin kişi içindir.

Bizler Büyük Birlik Partililer olarak geçtiğimiz günlerde halk oylamasına sunulan yeni anayasa paketine EVET kampanyası yürüterek 12 eylül 1980 darbesinin kirli sayfalarını millet adına yırtıp attık ve milletimizin bize yüklemiş olduğu sorumluluğu yerine getirerek tarihimizde ki bu kara sayfayı yazan 12 eylül darbecileri Kenan Evren ve diğer cuntacı zihniyet hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Ömrünü nü resimler çizerek tatil bölgelerinde, kumsallarda, villalarda geçiren cuntacı Evren bundan sonraki hayatını bir cezaevinin hücresinde geçirmeli ve darağacında can veren kardeşlerimizin ahını hissederek adeta onların gözyaşlarında boğulacakmış gibi yaşamaya devam etmelidir.

Bizler Büyük Birlik Partililer olarak bir daha 12 eylüllerin yaşanmamasını temenni ediyor 12 eylül’ün DARBEYE VE DARBECİLERE LANET GÜNÜ olarak kutlanmasını temenni eder Aziz Türk milletine saygılarımızı sunuyoruz…"

Daha sonra partililer adliye önünde yaptıkları canlandırmada; işkence ve darağacını konu alan bir gösteri sergiledi. Dramanın içeriğinde ise; darağacında kefen giydirilmiş ve iple asılan insanlar ve onların asılmasını onaylayan Kenan Evrenin yüz maskesi takılı olması vardı. Bu arada 12 Eylül işkencecilerince işkence gören insanların çektikleri acıları yansıtan dramalar da sergilendi. (www.kanal46.com)