Cumhuriyet Halk Partisi, 149 milletvekilinden 60'a yakınını liste dışı bıraktı. 30'a yakın milletvekili de seçilmesi zor, alt sıralara yerleştirildi. Birleşme çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine, merkez sağdaki bazı isimler de seçime CHP'den giriyor.











CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi dün gece art arda toplantılar yaptı, milletvekili aday listelerine son şekli verildi. Buna göre, 149 milletvekilinden 60'a yakını liste dışı kaldı.

CHP'nin merkez sağdan transferi İlhan Kesici İstanbul'dan aday oldu. Sağda birlik çalışmalarının sonuçsuz çıkması üzerine merkez sağdan yeni isimler de CHP saflarına katıldı.

ANAVATAN'dan istifa eden Lütfullah Kayalar Yozgat'tan, Edip Safter Gaydalı da Bitlis'den aday oldu. Daha önce Demokrat Parti'den aday olacağını açıklayan Mehmet Ali Bayar da CHP ile temas halinde.

DSP'den 12 isim listelere seçilmeleri "garanti" yerlerden aday gösterildi. Bu isimler arasında Emrehan Halıcı, Tayfun İçli, Recai Birgün, Mustafa Vural da yer alıyor.

Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden bir bölümünün seçildiği il değiştirildi. Buna göre, Onur Öymen İstanbul'dan Bursa birinci sıraya, Cevdet Selvi Eskişehir'den Kocaeli birinci sıraya, Mustafa Özyürek Mersin'den İstanbul ikinci bölge ikinci sıraya kaydırıldı.

Yönetimde olmasına rağmen listede beklediği yeri bulamayanlardan aday adaylığını çekenler oldu.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, iki bölgeli İzmir'de CHP'nin birinci sıra adayı oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Derviş Günday da Çorum'dan, CHP lideri Deniz Baykal'ın Özel Kalem Müdürü Nesrin Baytok Ankara birinci bölgeden aday gösterildi.

cnnturk.com