Yaklaşan 29 Mart yerel seçimleri öncesinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerin merkez ilçe belediye başkan adaylarını bir araya getirdi.

KATSO, yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle tüm partilerin Merkez İlçe Belediye Başkan adaylarının projelerini dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya getirdi.

KATSO Meclis Salonu’nda dün akşamüzeri başlayan ilk gün toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Mustafa Poyraz, Anavatan Partisi (ANAP) adayı Bahtiyar Murat Aras ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Bekir Kılıç, söz alarak kendilerine ayrılan sürede projelerini anlatırken, yöneltilen soruları cevapladılar. Bu arada programa göre ikinci sırada konuşması beklenen CHP adayı Rıfat Nedim Kabakçı ise ilk konuşmacı olan Poyraz’ın süresinin uzaması nedeni ile Karacasu’daki programını aksatmamak için salondan ayrıldı. Programının ardından geri döneceği açıklanan Kabakçı, dün akşamki oturuma dönmezken, Kabakçı’nın Cuma günkü ikinci oturuma katılacağı bilgisi verildi.

Toplantıya eski belediye başkanlarından Ahmet Uncu, Hacı Ali Özal ve Ali Sezal da katılarak tecrübeleriyle katkıda bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan KATSO Başkanı Mehmet Balduk, amaçlarının kenti yönetmeye talip olan adaylara yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Balduk, “Kahramanmaraş’ı ortak akıl ile nasıl iyi yerlere getirebiliriz? Nasıl yaşanabilir bir kent haline getirebiliriz? Kahramanmaraş’ın sanayide gösterdiği gelişmeyi turizmde, ticarette, çağdaş şehircilik anlayışında, çağdaş sosyal mekanlarda nasıl üst seviyelere taşırız bunun gayreti içerisindeyiz. Beraber yaşayacağımız kentte bu şehri yönetecek kişilerle beraber neleri nasıl yapabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz.”diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta yatırımların büyük kısmının kendi kaynaklarından karşılandığına dikkat çeken Balduk, ilin genel bütçeden daha fazla yararlanması gerektiğini, siyasilerin, idarecilerin ve sivil toplum kuruluşlarının aynı fikirde birleşerek, genel bütçeden daha fazla kaynak aktarılmasının sağlaması gerektiğini işaret etti. Balduk, adayların verdiği vaatlerin de takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, KATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Genç Girişimciler Kurulu katıldı. Bunun yanında Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB), Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Programın ikinci bölümünde ise Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Rıfat Nedim Kabakçı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mustafa Daşcı, Saadet Partisi (SP) adayı Hanefi Mahçiçek, Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Cahit Baştürk ve Demokrat Parti (DP) adayı İlyas Fatih Kısacık, katılacak.

'DİĞER ADAYLAR DA ÇAĞRILMALI'

Öte yandan; Kahramanmaraş merkez için 2’si bağımsız, 11’i partili olmak üzere 13 belediye başkan adayının bulunduğuna dikkat çeken bazı çevreler ise, KATSO’nun programlarına 8 adayın davetli olduğunu ancak diğer adayların da çağrılarak projelerinin dinlenmesi gerektiği yönünde görüş ortaya koydular. (www.kanal46.com)