AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Hamit Bülent Eken’in Ak Parti Kahramanmaraş listesinde sıralamada en şanslı ve listede kesin gözüyle bakılırken, açıklanan listede olmayışı Afşin kamuoyunda büyük şok etkisi yarattı.


84 Aday adayı arasında çıktığı ilk günden beri kamuoyunun 25.dönemde milletvekili olarak baktığı bir isim olan Hamit Bülent Eken'in listede olmayışı Kahramanmaraş kamuoyunda ve seçim bölgesi Afşin ilçesinde büyük şok yarattı.


Hamit Bülent Eken gerçekten de hem Kahramanmaraş’ta her kesimin destek verdiği, hem de kamuoyunun gönlüne girdiği bir isim. Eken, Ak Parti’ye maddi ve manevi olarak ta büyük destek vermiş olmasının yanında mütevazı, çalışkan, efendi kişiliği, 13 yıldan beri AK Partinin her kademesinde verilen görevi icra etmiş ve Ankara’da dahi güçlü bir isim olması ile listede tek yeri garanti isim olarak konuşulan bir isimdi.


"Eken'i kimler niçin engelledi? Listenin son güne kadar beşinci sırasında iken, kimler hangi güçler sildirdi? Eken listede olmasın Afşin’den de kimse listede olmasın diyen ve muhalefet partisi ile gece yarılarına kadar halay çekenler kimler?" diye soran Afşin seçmeni;
“Eken yoksa bizde yokuz. Yapılanlar vicdana, hakka ve adalete sığmadı. Eken’le Kırk bin oy hedefleyen Afşin halkı, Eken yoksa bizde yokuz, sandık 7 Haziranda önümüze gelecek bizlerde bu haksızlığa ve adaletsizliğe gereken cevabı vereceğiz. Afşin halkı olarak, AK Parti Ankara ve İl başkanlığından cevap bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.