Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçelim'' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendini tekzip ettiğini söyledi.

CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında gazeteciler Fikret Bila ile Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Mehmet Ağar'ın hedefinde AK Parti vardı.










Ağar, "Tüm bu propaganda süreci iflas etmiştir. Çünkü fukara ve orta-dar gelirli kesime söyleyecek lafları yok. Seçim meydanlarında mağduriyet pijaması giymek istediler, millet bunu yırtıp attı" dedi.
DP lideri, "Bana getirip 4-5 aday mı sundunuz, uzlaşma mı teklif ettiniz... Getirdiniz tek bir adayı dayattınız. Biat geleneğinden gelmekte... Cumhurbaşkanı adayını 3 kişiyle tayin ediyorsunuz; bu tavır demokratik, bizimki anti-demokratik" diyerek, AK Parti'nin Köşk seçim sürecindeki tavrını eleştirdi.

Ağar ayrıca, yeni cumhurbaşkanın Meclis dışından da seçilebileceğini belirterek, ana muhalefet lideri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a destek verdi.

AKP'nin tavrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM dışından bir kişinin cumhurbaşkanı seçilmesine sıcak bakmıyor. Erdoğan, bu konuda, ''Parlamento dışından birinin cumhurbaşkanı adaylığına AK Parti olarak sıcak bakmıyoruz ve yarın da sıcak bakmayacağız'' yorumunu yapıyor.

Cumhurbaşkanı seçimi konusunda da, "Elimde liste kapı kapı dolaşırım" diyen Erdoğan, Baykal'a da "kapıları kapatma" çağrısında bulunuyor.

CHP'nin tavrı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Köşk seçimiyle ilgili olarak Başbakan'ın 'Ben bir değil, üç dört isim belirlerim, bunu diğer partilere sunarım, o partiler bu üç-dört isimden birisini seçerler ve böylece uzlaşmış oluruz' anlayışı içinde olması halinde, bunun ''uzlaşma'' değil, ''seçenekli dayatma'' olacağını söylüyor.

Baykal, Köşk'e Meclis dışından bir adayın seçilmesinin daha uygun olacağı görüşünde.

cnnturk.com