Dulkadiroğlu ilçesi Belediye Başkan aday adayı olan Ahmet Arıkan resmi başvurusunu AK Parti İl binasında yaptı.


Daha önce belediye meclis üyeliği yaptığını anımsatan Ahmet Arıkan yerel yönetim konusunda tecrübesi olduğunu söyledi. Daha sonra İl Genel Meclisi üyesi olduğunu ve bu dönemde köyleri ve beldeleri gezerek kırsal kesimi tanıma fırsatı bulduğunu aktaran Arıkan, bu konuda da yeterli tecrübeye sahip olduğunu belirtti.


Arıkan düzenlenen toplantıda: “Bilindiği üzere Kahramanmaraş Büyükşehir statüsüne kavuştu ve ilimizde merkezde Dulkadiroğlu ve Onikişubat olmak üzere iki tane ilçe oluştu. Bu gün burada Dulkadiroğlu ilçesi Belediye Başkan aday adaylığı müracaatım için bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.


 “BELEDİYECİLİKLE İLGİLİ BİRİKİMLERİMİ ORADAN KAZANDIM”


Belediye Meclisi üyeliği ve İl Genel Meclisi üyeliği döneminde kazandığı tecrübelere değinen Arıkan şunları dile getirdi: “2002 yılından, AK Parti’nin kurulduğu günden beri AK Parti’nin içerisinde olan bir arkadaşınızım. Yönetim kurulu üyeliğim var. 1999 yılından 2004 yılına kadar, 2004 yılından 2009 yılına kadar 2 dönem Belediye Meclis üyeliğim var. Bu Belediye Meclis üyeliğim sürecinde 3 dönem daimi encümen üyeliği yaptım. Belediyenin bütçe komisyonu başta olmak üzere değişik komisyonlarında görev yaptım. Yani yerelle ilgili, belediyecilikle ilgili birikimlerimi oradan kazandım. Ondan sonraki süreçte, 2009 yılında yine AK Partimizin teveccühü ile İl Genel Meclisi üyesi seçildim. İl genel meclisinde yine daimi encümen, plan, bütçe, imar bayındırlık, çevre ve sağlık komisyonları olmak üzere birçok komisyonlarda görev yaptım. Bu komisyonlardaki görevim sırasında kırsal kesimle ilgili birçok tecrübelerim oldu. Köyleri, beldeleri gezdik, beldelerin, köylerin ihtiyaçlarını yerinde gördük ve İl Genel Meclisi’ndeki imkânlarımız nisbetinde adil bir şekilde dağılım yapıp köylere hizmette bulunduk. Burada da Allah’ın izniyle kırsal kesimde tecrübeler kazandık. Şimdi bu büyükşehir statüsünde artık köyler mahalle şekline geldi, köyler ve şehir aynı platformda düşünülmeye başlandı.  Yani ben hem yereli hem kırsalı bilen bir arkadaşınızım. Rabbim nasip ederse İnşallah aday adaylık müracaatımı yapıyorum, Allah herşeyin hakkımızda hayırlısını versin diyorum.”


“İKİ TANE METROPOL İLÇE OLUŞTU”


AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması münasebetiyle merkez ilçemizin ikiye bölünmesi, iki tane metropol ilçe oluşması ve bunlarla birlikte seçim sürecine girilmesi ve aday adaylarının partimize tevecühlerini yüksek bir şekilde gösterip müracaatlarını yapmaları bizleri son derece memnun etmiştir ve etmeye de devam ediyor. Biliyorsunuz bu hafta bu sürecin son haftası 1 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar bu süreç tamamlanacak. Başta şehrimiz, ülkemiz olmak üzere tüm dünyadaki mazlumlara ve garibanlara İnşallah bir faydası olması temennimizle hayırlara vesile olsun diyoruz.”


(YORUM GAZETESİ-M. Serhat TOPALCA)