AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Eyyüp Ceren, ziyaret turlarını sürdürüyor.

Elbistanspor Kulübü eski Başkanı Eyyüp Ceren, ziyaretler kapsamında Elbistan’ın sanayi yatırımlarından biri olan Ermezler Makine’yi ziyaret ederek, yöneticilerinden bilgi aldı.

Emlak sektörü ile uğraşan ve bir ara parti yönetiminde de bulunan Eyyüp Ceren, aday adaylığını açıkladıktan sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerine devam ediyor.

Bu ziyaretlerinde Elbistan’la ilgili öncelikli olarak çözülmesi gereken sorunlar ve yapılması gereken yatırımlarla ilgili olarak fikir alışverişinde bulunan Ceren, Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı Ali Ermez’in işletmecisi olduğu fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretinde, Organize Sanayi Bölgesi’nin biran önce faaliyete geçirilmesinin önemine dikkat çeken Ceren şunları kaydetti: “Bölgemizde ne yazık ki bu tür sanayi tesisleri çok az. Ali Bey’in işletmecisi olduğu bu fabrikada şuanda 30 kişi çalışıyor. Bu yatırım Elbistan için çok büyük öneme sahip. Ancak bu tür yatırımların önemini daha iyi kavramamız gerekiyor.

Elbistan ve bölgenin en büyük sorunlarından biri olarak kabul ettiğimiz işsizliği çözmek için öncelikle OSB’nin hayata geçirilmesi gerekiyor. Kısmet olurda milletvekili seçilirsem ilk işim bu sorunun çözülmesi için çaba göstermek olacak. OSB’de kurulacak sanayi tesisleri sayesinde işsizlik bölgenin kaderi olmaktan çıkar hem de bölgemiz göç veren değil göç alan bir yer haline gelir.”

Ermez Makine İşletmecilerinden ve aynı zamanda Elbistan Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı olan Ali Ermez ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Fabrikamızı kurmak için çok ciddi sorunlarla uğraşmak zorunda kaldık. Özellikle fabrikanın kurulduğu bölge tarım arazisi olduğu için ruhsat alma yönünde sıkıntılarımız oldu” diye konuşarak, teşekkürlerini iletti.

Ceren daha sonra Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin ve sendika üyelerini ziyaret etti. Elbistan’ın en büyük sanayi kuruluşlarından olan Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi ve diğer sorunlar hakkında bilgi alan Ceren, sendika yöneticilerine başarı dileklerini iletti. (ELBİSTAN / www.kanal46.com)