TBMM Başkanvekili ve AK Parti milletvekili adayı Nevzat Pakdil, "Türkiye'yi bölmek ve parçalamak isteyenler, amaçlarına ulaşamayacaktır" dedi.

Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Hamit Bülent Eken ile Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki odun ambarı ve Afşin Sanayi Sitesi'ni gezdi, esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Pakdil, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, sürdürdükleri Seçim çalışmalarının huzur içinde geçmesini temenni ettiklerini belirterek, "Bu süreç içerisinde bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra kalan bir ay gibi kısa bir sürecide huzurlu, kardeşlik içerisinde geçirmeyi umut ediyorum. Kahramanmaraş her seçimde AK Parti'ye destek veren yıldız illerden biridir. Bu seçimde de öyle olacağını ümit ediyorum. Hedefimiz Türkiye'de birinciliği elde etmektir. Çalışmalarımızda, gayretimizde bu yöndedir" diye konuştu.

2023 yılına kadar çalışma programlarının hazır olduğunu bildiren Pakdil, "Çok geniş bir Seçim beyannamesi ile milletimizin huzuruna çıktık. Bu süreçte Kahramanmaraş'ta iş adamları ve halkımızın karşısına çıkıp onlarla konuşuyor ve sormuş oldukları sorulara yanıt veriyor ve Seçim beyannamesini halkımıza açıklıyoruz. Kahramanmaraş, Göksun güzergahındaki yolun tamamlanması ve bu yolun yapımı için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Pakdil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta büyükşehirlerle ilgili yaptığı açıklamayı anımsatarak, Kahramanmaraş'ın da bu iller arasında yer aldığını, bunun da ile daha çok imkan gelmesi anlamına geldiğini söyledi.

Kastamonu'da polis otosuna yapılan saldırının Türk demokrasisine sıkılmış bir kurşun olduğunu ifade eden Nevzat Pakdil, şunları kaydetti:

"Bu bir terör saldırısı, özellikle eskortluğunu yapan polis arkadaşlarımıza yönelik bir saldırıdır, bu saldırıyı esefle karşılıyorum ve lanetliyorum. Sadece görevini yapmakta olan insanları katletmenin hiçbir mantığı olmadığını düşünüyorum. Bunu yapan kişilerin ve onların arkasında olan kişilerin insanlıktan bihaber ve ne kadar uzak olduğunun göstergesidir.

Buradaki temel hedef Türkiye'yi karıştırmak ve huzurunu bozmaktır. Bu, Türk demokrasisine sıkılmış bir kurşundur. Türkiye huzur bulmasın, Türkiye güzelliklere ulaşmasın, insanlar birbirleriyle hep kavga etsin derdinde olan insanlar ve bundan beslenen birtakım çevrelerin yapmış olduğu eylemlerdir. Ama Türkiye'yi bölmek isteyenler ve parçalamak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Güvenlik güçlerimiz en kısa zamanda bunları yakalayacak ve adaletimizde gerekli olan cezayı verecektir. "