AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı'nın dün akşam 10. kuruluş yıldönümü nedeni ile düzenlediği iftara Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş katılırken, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Hatay'da görevliydi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "AK Parti, çaresizliği, umutsuzluğu, bezginliği ve güvensizliği, siyasetin ve milletin gündeminden çıkardı" dedi.

Ünal, AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü nedeniyle, Hatay'da Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen iftara katıldı. Ünal burada, AK Parti'nin kuruluş programında ortaya koyduğu demokratikleşme ve kalkınma programıyla birlikte Türkiye'nin nereye gideceğini on yıl öncesinden milletine deklare ettiğini söyledi.

On yıl önce 8 yaşında olan bir çocuğun bugün 18 yaşına geldiğini ve bankaları boşaltılmış, umudu, güveni, geleceğe dair heyecanı bitmiş bir ülkenin insanı olmanın ne demek olduğunu bilmediğini ifade eden Ünal, şöyle devam etti:

"Hamdolsun bunu bilmiyorlar. Ama bizler umutsuzluğun, çaresizliğin ne demek olduğunu hatırlayalım.

Adeta büyük bir bezginlikle, bir çoğumuz 'böyle gelmiş böyle gider' diyordu. Bu ülkenin derdiyle dertlenmiş evlatları, Türkiye'nin dört bir yanından kalktılar geldiler. Çözülemez denilen sorunlar çözüldü, böyle gelmiş böyle gider diyenler, böyle gelmiş böyle gitmeyecek demeye başladılar. AK Parti çaresizliği, umutsuzluğu, bezginliği, güvensizliği, siyasetin ve milletin gündeminden çıkardı.

AK Parti'nin bunu yapmasında bir formül yoktu. AK Parti bunu, siyasi idareyle değil, güçlü bir siyasi iradeyle yaptı. Siyasi iradesini, milletine yaslanarak aldı. Milletin iradesi dışında bir irade tanımadığı için bunu yaptı. Milletinin kucağına adeta bir ana kucağı gibi yaslanarak, milletinden başka bir güç ve egemenlik tanımayarak gerçekleştirdi. Milletine hizmetkar olduğu için yaptı. Milletin olanı millete vererek bunu gerçekleştirdi. AK Parti'nin elinde sihirli bir formül yoktu. Sadece milletin olanı millete verdi. Birilerine devletin kaynaklarını aktarmadı. Devletin kaynaklarını bizzat milletin kendisine aktardı. "

Türk milletinin 25 yıldan beri çok şeyle başa çıktığını, terörle bezdirilmeye çalışıldığının altını çizen Ünal, kardeşliğin, muhabbetin yok edilmeye çalışıldığını ama bunun başarılamadığını kaydetti.

AK Parti'nin kuruluşunda "5-6 aya kalır giderler" dendiğini hatırlatan Ünal, "O zaman bir arkadaşımız bunu söyleyen gazeteciye dedi ki, 'hazırlığınızı 5-6 aya hatta 5-6 yıla kadar yapmayın. Bu parti bir millet hareketidir. Bu partinin hamurunu millet yoğurmuştur. Kumaşını bu millet dokumuştur. Bu parti milletle kurduğu gönül bağlarını sürdürdüğü sürece, bu millete hizmetkar olmaya devam edecektir' dedi. ve ne yaptılar hatırlayın, 'ne pahasına olursa olsun AK Parti'den kurtulmalıyız' gayreti içerisine girdiler. AK Parti, bir taraftan bunlarla, diğer yandan çetelerle, hukuksuzlukla mücadele ederken, öbür taraftan da bunca yatırım yaptı. Bugün artık yavaş yavaş ortaya çıkan ve gördüğümüz balyozlarla ve daha bir çok planlarla mücadele ederken, öbür taraftan da milletine hizmetkarlıkta kusur etmedi. 2004'de, 2007'de, 2009'da bu millet 'sizi onaylıyorum' dedi. 2010'da 'sizin Türkiye için hayallerinizi, değişim planlarını onaylıyorum', 2011'de, 'sizin ortaya koyduğunuz 2023 vizyonunu onaylıyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

-"HÜKÜMET PROGRAMIMIZI 2023 VİZYONUNA GÖRE YAPTIK"-

Milletle beraber 12 gün sonrasını göremeyen bir Türkiye'den, 12 yıl sonrasının planlandığı günlere geldiklerini ifade eden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin 2015'ini, 2019'unu ve 2023'ünü hamdolsun planladık. 2015, 2019 ve 2023'de ne olacağını biliyoruz. 2011 seçimlerinde hazırladığımız, 'Türkiye hazır, hedef 2023' diye açıkladığımız 2023 vizyonu, 12 yıllık perspektifi içeriyor. Hükümet programımızı da 2023 vizyonuna göre yaptık. Bugün artık, 2023'ü planlayan Türkiye'de yaşıyoruz. Ama Türkiye'nin nereden geldiğini, önüne hangi engellerin çıkarıldığını unutmamalıyız. Her ne pahasına olursa olsun 'AK Parti'den kurtulmalıyız' diye muhalefet yapanların, Türkiye'yi batırmak pahasına bile olsa, tekrardan kendi egemenliklerini, iktidarlarını kurmak için nasıl dikkatli ve heyecanlı bir şekilde beklediklerini unutmamalıyız. "

Millete yukardan bakmadıklarını, gönül bağları kurduklarını ve bu nedenle AK Parti'nin partilerden bir parti olmadığını vurgulayan Ünal, partilerinin milletle bütünleştiğini, onun derdi, sıkıntısı ve tasasına ortak olduğunu kaydetti.

Daha yeni yola çıktıklarını ve Türkiye'de daha çok hizmetler yapacaklarını belirten Ünal, "On yıl toplumsal, sosyal olaylar için çok kısa bir süredir. Daha yeni yola çıktık. AK Parti'nin ustalık dönemindeyiz. Daha umutlarımız, hayallerimiz ve yapacak çok işimiz var. AK Parti ile bu güzel yüreklerle beraber yürüyecek çok yolumuz var" dedi.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı toplantıya, AK Parti Hatay Miletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ile İl Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile diğer ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.