Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da milletvekili aday adaylarının katıldığı ve yaklaşık 2 bin kişinin katılarak oy kullandığı temayül yoklaması yaptı. Ancak; gizli oy ile gerçekleştirilen ve burada açıklanmayan oylama sonuçlarının Genel Merkez tarafından listenin belirlenmesinde göz önünde tutulacağı öğrenildi.

Pınarbaşı Destan Tesisleri’nde gün boyu süren ve 70 aday adayının katıldığı oylamada; mevcut AKP’li 7 Kahramanmaraş milletvekili muaf tutuldu. Bu durum ise mevcut vekillerinin büyük çoğunluğunun yeniden listelerde yer bulacağı yorumlarına neden olurken, kulislere sızan son dakika bilgilerine göre; mevcut 7 vekilden 4’ünün genel merkez tarafından gözden çıkartıldığı ve bunların yerine yeni isimlerin konulabileceği iddia ediliyor. Yeni konulacak isimlerden birisinin Kahramanmaraş’tan aday olmayı istediğini daha önce açıklayan eski DYP’li ve Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam’ın olacağına kesin gözü ile bakılırken, geriye kalan 3 yeni ismin kim olacağının belirlenmesinde ise temayül sonuçlarının göz önüne alınacağı görüşü ileri sürülüyor.

Bu arada; 2 dönemdir mecliste bulunan duayen ve kurt siyasetçi Ali Sezal’ın listede yer bulacak olmasına büyük ihtimal verilirken, il başkanı iken istifa ederek aday adayı olan ve Sezal’a yakınlığı ile bilinen Veysi Kaynak’ın listede yer bulup-bulamayacağı ise büyük bir merakla bekleniyor. Bazı çevreler; “Ali Sezal ile Veysi Kaynak aynı anda listede olmaz” derken, kimi çevreler de kurt siyasetçi Sezal’ın, genel merkez tarafından gözden çıkartıldığı öne sürülen mevcut milletvekillerinden birinin yerine Kaynak’ı listeye sokabileceği görüşünü savunuyorlar. Ancak; kent kulislerinde ise; iki ismin birden listede olmayacağı şeklindeki yorumlar ağırlıklı olarak yapılıyor. Diğer yandan; popüler aday İl Sağlık eski Müdürü Sıtkı Güvenç’in de listede yer bulup-bulamayacağı büyük bir merakla bekleniyor.

Çiçeği burnunda AKP’li Mete Eskigün ise, temayül yoklamasına katılmaya gelen partililerin kendisine büyük bir ilgi gösterdiğini öne sürerek, listeye girme şansının yüksek olacağını iddia ediyor. Böylece Pazarcık ilçesinden mevcut milletvekili Mehmet Yılmazcan ile hemşehrileri Dt. Sıtkı Güvenç ve taze AKP’li Mete Eskigün listeye girebilme yolunda kıyasıya bir yarış içerisine girmiş bulunuyor.

‘Gizli oy, gizli tasnif’ yöntemi ile gerçekleştirilen temayül geride kalırken, şimdi aday adayları ile AKP camiası ve kent kamuoyu 4 Haziran’da açıklanacak olan aday listelerini merakla beklemeye başladı. (ajans 46 - www.kanal46.tv)