MHP Lideri Bahçeli Erzurum'da onbinlerce kişiye seslendi. Özerklik ve yolsuzluk tartışmaları üzerinden Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.


Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın manevi değerleri sömürerek, gönül ve vicdan alemini kirlettiğini söyledi. Devlet Bahçeli, "Erdoğan, mübarek zatları, Allah dostlarını, hidayet burçlarını, kamil insanlarımızı birbirine düşürmeye çalışıyor. Artık o başbakan, başbakanlıktan çıkmış demektir. Meşruiyetini kaybetmiş demektir. Haram yemeye başlamıştır." dedi.


Erzurum 'da halka hitap eden Bahçeli, asıl paralel yapının, terör örgütü yönetici Abdullah Öcalan ve PKK terör örgütü olduğunu söyledi.


Öcalan'ın 2 Nevruz Bayramı'nda yayınlamış olduğu mektupla paralel ihanetin temelini attığını vurgulayan Bahçeli şöyle konuştu: 


"Bu ihaneti iyi tanıyın.. Hangisi paralel, buna karar verin. Teröristbaşının mektupları, parçalanmanın ifadesidir. Başbakan, İmralı canisi ve çetesinin paralel devlet inşasını görmüyor, bilakis onay veriyor."


Başbakan, bir gün önce Erzurum'da yine Hocaefendiye ağır hakaretlerde bulunmuştu. Bahçeli, Erdoğan'ın fitnecilik yaptığını söyledi ve şu sert ifadeleri kullandı:


"Başbakan manevi değerlerimizi sömürüyor. Tarikat ehli, mübarek zatları, Allah dostlarını, hidayet burçlarını, kamil insanlarımızı birbirine düşürmeye çalışıyor. Bunun en sonu Erzurum'da tartışılır hale geldi. Manevi dünyamızı, gönül ve vicdan alemimizi kirletmeye, karaltmaya çalışıyor. Bu fısktır, fitnedir, bozgunculuktur. İşte Sayın Erdoğan'ın geldiği nokta burasıdır. Buraya da uzanmışsa Türkiye çok büyük sıkıntılara, büyük bir zedelenmeye, tahribata muhatap oldu demektir. İnanan insanları tarikatlara cemaatlere ayırarak, birbirine düşman etmek doğru bir şey midir? Sen Türk milletine, özellikle Cumhuriyet döneminde gelmiş olan tehlikeli bir zehirsin. Sen iktidardan düşmelisin, sen bu ülkede gerekli cezayı almalısın. AKP'li kardeşlerim özellikle bunlara dikkat edin. Dün Erzurum'daki konuşmalar bu fitnenin, fıskın gereğidir. Buralarda uyanık olun. Türkiye'de inanan insanların da aynen mezhepler gibi, karışıklığa çatışmaya doğru yönelinmesi halinde Türkiye'nin bu millet yapısı, bu barış ve huzuru, bu inancı ne kadar devam edecek?"



Samanyoluhaber