Eski MHP'li milletvekilleri ile 12 Eylül darbesinin ardından cezaevinde işkencelere maruz kalan ülkücülerin anayasa paketini desteklemesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kızdırdı.

Bu kişileri 'kendinden menkul zavallılar' olarak nitelendiren Bahçeli, "Biz, kendine eski ülkücü veya eski MHP'li diyerek, gittikleri yerin bir türlü yenisi olamayıp, itibarını bile hâlâ bu kutlu hareketin eskisi ve müsveddesi olmakla övünenlerin tuzaklarına düşemeyiz." dedi.

MHP, 'Bölge İstişare Toplantıları'nın ilkini dün Ankara'da yaptı. Toplantı öncesinde Aydınlık Türkiye Partisi'nin yöneticileri ve mensupları MHP'ye katıldı. Bahçeli, "Yuvanıza hoş geldiniz." diyerek MHP'ye katılanlara parti rozetini taktı. Ardından anayasa değişikliği paketine değinen Bahçeli, sert eleştirilerde bulundu. Paketin toplumsal ihtiyaçtan doğmadığını, ülkenin bölünmesi yolunda sinsi niyeti hayata geçirilmeye çalışıldığını savundu. MHP lideri, anayasa değişikliği ile, PKK'nın siyasi gündem ve stratejisinin adım adım ilerletildiğini öne sürdü.

Devlet Bahçeli, MHP'nin yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını da iddia etti. Son günlerde, merkezi Amerika olan bir zihniyetin Türkiye'deki uzantıları ile beslenen işbirlikçilerin, milliyetçi-ülkücü hareket için yoğun bir kampanya başlattığını ileri süren Bahçeli şöyle devam etti: "Bunlar, ağız birliği etmişçesine, TRT ekranlarında birer birer boy göstererek, gazete sütunlarında ardı ardına makaleler yazarak, Milliyetçi Hareket'in meseleler karşısındaki duruşunu ve tavrını eleştirme ve yönlendirme yarışına girmişlerdir. Bunlar; partimize mensubiyetleri, kendinden menkul zavallıları bularak konuşturmakta ya da dava arkadaşlarımın geçmişte çektiği çileler üzerinden ağır tahriklerle milliyetçilik ve meşakkat istismarı yapmaktadırlar."

(Zaman-Selim Kuvel)