Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Kırıkkale mitingindeki 'Sayın Bahçeli, Türklük ne zamandan beri affedersin senin tasarrufunda' sözlerine yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yazılı bir açıklama yaparak, Başbakan Erdoğan’ın Kırıkkale mitingindeki “Sayın Bahçeli, Türklük ne zamandan beri affedersin senin tasarrufunda” sözlerine yanıt verdi

Başbakan ve arkadaşlarının, PKK’nın bölücü taleplerinin hayata geçirilmesinde siyasi mihmandarlık yaptığını savunan Bahçeli, “Hiç utanmadan ve sıkılmadan ‘İşimiz hizmet, gücümüz millet’ sloganıyla Türk milletinin aklı ve hafızasıyla alay etmek için sahneye çıkmıştır. Başbakan’ın Türklük değerleri konusunda bize yönelttiği anlamsız saldırılar, kendisine hakim olan marazi ruh halinin endişe verici şekilde giderek bozulmakta olduğunu göstermektedir” dedi.
“Türklük, Türk milletinin değerleri ve milliyetçilik elbette bizim tekelimizde değildir. Bu değerlerin herkes tarafından görüntü ve sözde değil, ruhta ve özde paylaşılması ve benimsenmesi bizleri mutlu edecektir” ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

‘Kimlik takıntısı var’

“Türk milletinin kimliğiyle sorunlu ve takıntılı olan, Türk milletini etnik temelde tasnif ederek Türkiye Cumhuriyeti devletini çok parçalı millet anlayışına dayalı bir vatandaşlık Cumhuriyetine dönüştürmeye çalışan Başbakan’ın da Türklük değerlerini özde benimseyecek bir noktaya gelmesi, en fazla bizleri sevindirecektir. Başbakan’ın Türk milli kimliği rahatsızlığından bir an önce kurtulması ve ‘etnik tasnif, Türkiyelilik ve vatandaşlık kimliği’ gibi hezeyanları savunarak, Türklük ve ortak milli değerleri özde benimsemenin mümkün olamayacağını idrak etmesi en samimi temennimizdir.”