Mahalli seçimlerin, iktidara mesaj vermeye fırsat sağladığını söyleyen Bahçeli, iktidarın ülkeyi kutuplara ayırdığını da öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahalli seçimlerin hükümeti değiştirmediğini ancak bu yolla iktidara mesaj verme fırsatı sağladığını söyledi.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde partililerle biraraya gelen Devlet Bahçeli, seçmenin iktidara mesaj vermesi için 29 Mart'ın önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Bahçeli şöyle konuştu: "Bu seçim millet iradesi için önemli bir seçimdir, bir iktidar değişikliğini mahalli idareler seçimleri mümkün kılmaz. Böyle bir şey olmaz ama iktidar anlarsa milletten bir ders aldığını kendisine çeki düzen verip ayağı yerden kesilmez; sürekli havalarda dolaşmaktan vazgeçer."

İtidarın, halkı kutuplaştırarak kendi seçmen sayısını arttırmaya çalıştığını öne süren Bahçeli şöyle konuştu:
"Sürekli olarak ayrımcı, dayatmacı, grupçu, kutuplaşmacı, cepheleşmeci bir üslupla çatışmayı, kavgayı ve kaosun ortaya gelmesine gayret gösteriyor. Bu doğru değildir; bu gidişat gidişat değildir."

"İktidar Yanlısı Belediyelerin İyi Hizmet Vereceği Propagandası Yanlış"

Devlet Bahçeli, bazı bakanların vatandaşlara, iktidar yanlısı belediyelerin hizmet edeceğini söylemelerinin, doğru olmadığını da söyledi.

Osmaniye'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bahçeli, son günlerde gündemde olan, iktidar yanlısı belediyelerin daha iyi hizmet vereceği yönündeki propagandaları eleştirdi.

Bahçeli: "Belediye başkanlığı iktidar yanlısı olursa şöyle sonuç alınır. İktidar yanlısı olmazsa sonuç elde edilemez gibi bazı propogandalara aldırış etmeyin. İster bağımsız olsun, ister seçime giren 19 partiden biri olsun, ister iktidar partisinden olsun ister Milliyetçi Hareket Partisi'nden olsun, iş bilmeyen yeteneksiz insanlarla belediyecilik hizmeti sunulamaz" diye konuştu.

height="368" codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,1,5,217"
standby="Loading Microsoft® Windows Media™ Player components..." type="application/x-oleobject">







src="mms://212.156.63.218/icerikyonetimsistemimedya/video/2009/03/11/2a7d551e-62d9-4337-aa38-8b335480350a.wmv"
name="MP" width="384" height="368" showstatusbar="1" showcontrols="1" showdisplay="0"
showgotobar="0" autosize="0" showcaptioning="0" enabletracker="1" showtracker="1"
enablecontextmenu="0" volume="0" showpositioncontrols="0" showaudiocontrols="1"
autostart="true">


trt.net.tr