Kemal Kılıçdaroğlu “AK Parti’nin oy oranı düşerse istifa etsin eğer CHP’nin oyları düşerse genel başkanlığı bırakırım.” Başbakan Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına Aydın mitinginde yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Etiler’de düzenlenen bombalı saldırıda bir bacağını kaybeden Ayten Bal’ı ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu. Terörün artık son bulmas gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a da kameralar aracılığıyla mesaj gönderdi: “AK Parti’nin oy oranı düşerse istifa etsin eğer CHP’nin oyları düşerse genel başkanlığı bırakırım.” Başbakan Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına Aydın mitinginde yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İSTİFA ÇAĞRISI:

"Terör eylemlerinin artık sona ermesi gerekmektedir. O gencimizin ne suçu vardı? Onun umutları vardı. Birde aileleri var onların da dramını düşünün. Sayın Erdoğan'ın bana yönelik eleştirilerini ciddiye almıyorum. Ciddiye alınacak eleştiriler değil. Cesur insanlar bu ülkeyi yönetir, korkak olanların bu ülkeyi yönetmeye de hakkı yoktur.

Nasıl iktidar olacağız, biz istiyoruz ki halkın iktidarını kurmak için geçmişte kime oy verirse versinler, bu dönem CHP'ye oy versinler 4. büyük devrime imza atmaya çalışıyoruz. CHP’nin oyları çıkıyor, AK Partinin oyları düşüyor. CHP'nin oyu yükselirken AKP'nin oyu düşüyor. Sayın Erdoğan birinci gelmezsem diyor, çıksın desinki kimin oyu düşerse o genel başkanlığı bıraksın. AKP'nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım desin. CHP'nin oyu düşerse ben genel başkanlıktan ayrılacağım."

Başbakan Erdoğan'DAN CEVAP:

Önceki gün daha komik bir şey oldu. Kılıçdaroğlu verdiği sözleri yerine getiremeyince 4 ay içinde istifa ederim. Bu arada bir şey daha söyledi o da çok ilginç. Şu anda hani ben diyorum ya var mısınız diyorum ey Kılıçdaroğlu, Bahçeli birinci parti olamazsak şu genel başkanlıktan çekilmeye var mıyız? Şimdi buna cevap veremedi.

DEMEK Kİ İKTİDARA TALİP DEĞİL

Sayın Bahçeli sen birinci parti olamazsan sen çekilmeye var mısın? Şimdi ne dedi Kılıçdaroğlu, çok zeki ya çok kıvrak ya, dedi ki ‘Kimin oyu azalırsa o çekilsin’ diyor. Yine iktidara talip değil. Yapma be. Hala iktidara talip değilsin. Demek ki bunun iktidar olma gibi bir derdi yok. Kendini muhalefette kalmaya hazır görüyor. Ama biz milletimizle çok daha güçlü geleceğiz. 12 Haziran akşamında.

BAHÇELİ’YE PÜSKEVİT ÇIKIŞI

Sayın Bahçeli, püskevit istiyor diyor. Benim gittiğim yerlerde, hatta Hakkari’de bile çocuklar ‘Başbakan amca bana bilgisayar verir misin’ diyor. Hem de bilgisayarın da ötesine gidiyor. ‘Laptop’ diyor. Senin zamanında bilgisayar yok muydu sayın Bahçeli? Ah Bahçeli duman ettin bizi.