Fransa'da katıldığı G20 zirvesi sonrası yurda dönen Erdoğan, havaalanında önemli açıklamalarda bulundu.



Erdoğan'ı taşıyan ''ANA'' uçağı, saat 21.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Başbakan Erdoğan'ı, Devlet Konukevi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç da yurda döndü.

Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Alman ilişkilerini ayrıntılı bir biçimde görüşme imkanımız oldu. Görüşmelermizde Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını, Kıbrıs'taki son gelişmeleri ve vize sorunlarını değerlendirdik. Türkiye ve Almanya'nın birlikte uluslarası barış için çalışmalarını sürdüreceğini teyit ettik. Mevcut işbirliğimizi sürdüreceğimizi belirledik. Terör en önemli konu idi. Şu anda terörle bağlantılı olan binlerle ifade edebileceğim Almanya'da yaşayan PKK yandaşlarının teröre hizmet ettiklerini konuştuk.

G-20 zirvesinde öne çıkan konu, Yunanistan'daki gelişmeler oldu. Umarım Yunanistan içinde bulunduğu krizden kurtulur. Küresel ekonomik istikrarın sağlanması ülkemiz için de hayırlı olur.

Bu arada önemli bir gelişme de, yoğun gayretlerimizle G-20'nin 2015 zirvesini ülkemizde yapma kararı alındı. Ülkemiz için hayırlı olsun. "