Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginin ardından 40 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Üngüt mevkiindeki yeni Adliye Sarayı önündeki toplu açılış töreninde konuşan ve büyükşenir konusuna açıklık getirerek tüm il genelindeki beldelerin kaldırılarak mahalle olacağını anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları kaydetti:

"Bakanınız burada işte daha ne istiyorsunuz. Sevgili edeler, sevgili Kahramanmaraşlılar, kıymetli kardeşlerim. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Şu anda çok heyecanlı ve çok coşkuluyum. Gerek meydanda gerek cadde boyu buraya gelene kadar edelerin heyecanı heyecanım oldu. Heyecanım onların heyecanı oldu ve bugün 33 ayrı tesisin, ayrı eserin Kahramanmaraş'a kazandırılması dolayısıyla da ayrıca memnunum. Şu anda önünde bulunduğumuz Kahramanmaraş Adalet Sarayı Türkiye'deki müstesna adalet saraylarından bir tanesi oldu. Yerel mimariyle böyle anlamlı bir projenin hayata geçmesi beni gerçekten duygulandırdı. Başta Bakan arkadaşlarım olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum. Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi'nin açılışını yaparak çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Ayrıca Gülizar Şamil Aktaş Lisesi'ni, Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi'ni, 5 Nisan İlköğretim Okulu'nu, Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nu, Çağırkan İlköğretim Okulu'nu, İsmail Kurtul İlköğretim Okulu'nu, Aysel Çalık İlköğretim Okulu'nu, Ahmet Bayazıt İlköğretim Okulu'nu, Vilayetler Birliği ve Bahçelievler Ana Okulları'nı, TOKİ tarafından yapılan ortaöğretim pansiyonunu da bugün hizmete alıyoruz. Buradan bu eğitim kurumlarını Kahramanmaraş'a kazandıran Milli Eğitim Bakanlığımıza, TOKİ'ye, Valiliğimize, İl Özel İdaremize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.

Özel İdaremiz tarafından 3 bin 600 dekar alan sulamaya açıldı. Onu da bugün hizmete alıyoruz. Tabi KÖYDES'le ilgili projeleri ayrı ayrı anlatmama gerek yok. Organize Sanayi Bölgemizde 10 ayrı yatırımın ayrıca açılışını da yapıyoruz ve Kahramanmaraş ekonomisine destek olacak, istihdama katkı sağlayacak bu yatırımlardan dolayı da özel sektörümüzü huzurlarınızda tebrik ediyorum.

Biraz sonra az önce sayın Eroğlu bakanımın da ifade ettiği çok önemli bir barajın açılışını yapacağız. Kılavuzlu Barajı'na canlı bağlantı yapacağız ve onun detaylarına girmeyeceğim. Zira Veysel Bey onları anlattı. Bu tesislerin tümünün Kahramanmaraşımıza, Kahramanmaraş halkına hayırlı olmasını dilerken artık ustalık döneminin eserlerini çok daha farklı ve inşallah 2014 sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak tüm mülki sınırları kapsayacak şekilde yani 30 kilometre çapında filan değil tüm mülki sınırları kapsayacak şekilde aynen İstanbul'da olduğu gibi, Kocaeli'nde olduğu gibi artık mülki sınırlar Kahramanmaraş'ın Büyükşehir Belediye sınırı haline geliyor. Ve beldeler kalkıyor hepsi mahalle haline dönüşüyor ve böylece planlama yani 100 binlik, 50 binlik, 25 binlik ve 5 binlik nazım imar planları hepsi büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak. Binlik uygulama planları ise sadece ilçe belediyeleri tarafından yapılacak. Böylece Kahramanmaraş'ın genelinde bir plan bütünlüğünü göreceğiz. Yani şu anda yeni Kahramanmaraş ne denli güzel ve farklıysa inşallah yeni Kahramanmaraş çok daha farklı olacak. Hepinizi kalbi duygularla selamlıyorum."

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU DA TÖRENE KATILDI....

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Kahramanmaraş'ta bakanlığına bağlı 400 milyonluk bir yatırım olduğunu, açtıkları Ayvalı Barajı'nın şehre hem içme suyu sağlayacağını hem de tarım alanlarını sulayacağını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Biraz sonra açacağımız Kılavuzlu Barajı da 942 bin dekarlık bir alanı sulayacak. Burada sadece Kahramanmaraş'ın arazisi değil Gaziantep'in de arazisi sulanacak. Bu barajın maliyeti 723 milyon liralık ve yıllık 48 milyon kilovatsaat elektrik üretecek. Bugün burada Kahramanmaraşlılar'a bir müjde vermek istiyorum. İnşallah Adatepe Barajını da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. "

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üngüt Mahallesinde yapımı tamamlanan yeni Adliye Sarayı ile birlikte 40 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da katıldı.

Açılış sonrası Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Adliye Sarayını gezdi. (www.kanal46.com)