Yaptığı çalışmaları ile esnafın dert ortağı olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, seçime bir gün kala yine esnafının yanında oldu.

Cuma günü Partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaklaşık 20 bin Kahramanmaraşlıya seslendiği ‘SES VER KAHRAMANMARAŞ ‘ mitinginin ardından Müftülük Meydanı civarındaki iş yerlerini gezen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç, esnaflara karanfil dağıtarak hem teşekkür etti hem de kalabalık nedeniyle işlerinin aksamış olabileceğinden esnaflardan helallik diyerek: “Pazar günü yapılacak seçimlerin Türkiye’miz ve Kahramanmaraş’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Memleketime hizmet etmek için hazırladığım projelerimi hayata geçirebilmem için desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Ejder Oruç yaptığı bu zarif hareketiyle bir kez daha vatandaşın gönlünü kazandı ve esnaflar hayret içerisinde: “Böyle güzel bir teşekkürle ilk defa karşılaşıyoruz. Ejder Oruç farkı bu olsa gerek. Burada yıllarca bütün siyasi partiler miting yaptılar ama hiçbir zaman bize çiçekle teşekkür etmeyi bir yana bırakın, yanımıza bile uğramadılar. Allah yolunuzu açık etsin. Dualarımız ve desteğimiz sizinle” dediler.

MHP İKTİDARINDA GENÇLERİMİZİN
GELECEK KAYGISI OLMAYACAK


Bir mağazada alış veriş yapan gençler ise Ejder Oruç’a: “Biz gençler bütün siyasi partilerin adaylarını araştırdık ancak sizden başka hiçbir adayın gençlere bu kadar önem verdiğini görmedik. Kahramanmaraş’ın sosyal anlamda gelişmesini istiyoruz, bizler üniversite öğrencisiyiz, okullarımız bittiğinde iş bulabilecek miyiz kaygısı yaşıyoruz. Üniversiteyi kazanmak bir dert, bitirmek bir dert ve bitirdikten sonra iş bulabilmek bir dert.” Diye konuştular.
Oruç,’un gençlere cevabı ise: “Sizleri çok iyi anlıyorum. Benim de üniversitede okuyan bir kızım var. İnşallah MHP İktidarında seçim beyannamemizde de belirttiğimiz gibi bir öğrenci ilköğretimden tutun üniversiteyi bitirinceye kadar devletin kanatları altında olacak ve bitirdikten sonra da iş kurmak isteyenlere de ticari kredi verilecek. MHP İktidarında gençlerimizin gelecek kaygısı olmayacak, geleceğe güvenle bakacaklar.” dedi.

TÜRKİYE SES VERECEK!

Daha sonra basına açıklamada bulunan Ejder Oruç: “Genel Başkanımızın dün ilimizde yapmış olduğu ‘SES VER KAHRAMANMARAŞ’ mitingine göstermiş oldukları yoğun ilgiliden dolayı tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Yarın yapılacak olan genel seçimin ülkemize ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Kahramanmaraş’ın sesimize ses vereciğine, 9 yıllık iktidarında memleketimize hiçbir yatırım yapmayan AKP iktidarına ders vereceğine inanıyorum.

Bu seçim ülkemiz için gerçekten tarihi önem taşıyan bir seçimdir. Bu gün gelinen noktayı üzüntü içerisinde görüyoruz. Ama yarın bu gidişata dur demek için büyük gün, büyük fırsat. Yüce milletimizin sağduyusuna inanıyorum” dedi.

MÜHRÜ 3 HİLAL’E VURUN,
ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN
OYUNLARI BOZUN!


MHP İktidarı ile Türkiye’yi aydınlık günlere taşıyacaklarını ifade eden Oruç şöyle konuştu: “Seçim beyannamemizde de belirttiğimiz gibi öncelikle 100 sorun belirledik ve 100 çözüm ürettik. Öncelikli hedeflerimiz, yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik.

Bu gün ilimize baktığımızda maalesef üzülerek söylüyorum, işsizlik oranı %18, yeşilkartlı sayısı % 25’lerde. 1 milyon nüfuslu şehirde sadece 25 bin işçi sigortalı olarak istihdam ediliyor. Bu rakamlar gerçekten iç yakıcı. Kahramanmaraş günden güne fakirleşiyor. Fakirleşmeyi kader olmaktan çıkarmalıyız.

‘İstikrar sürsün’ diyorlar. Hani nere de istikrar var? Zenginleşme, 630 lira asgari ücretle ev geçindirmeye çalışmakla mı oluyor?

İktidar kişi başına gelirin 2 bin 5 yüz dolardan 10 bin dolara çıktığını iddia ediyor. Bu rakama göre 4 kişilik bir ailenin evine 40 bin dolar. 40 bin dolar 64 bin TL. yapar. 12 aya bölersek 4 kişilik bir ailenin eline ayda 5 bin TL’nin üzerinde geçmesi gerekiyor. Şimdi soruyorum Allah aşkına, aylık bu kadar para kazanan kaç aile var? Kimi kandırıyorlar? Evet, ekonomisi iyi olan birileri var bu ülkede ama bu vatandaş değil. İşte fırsat elimizde yarın bütün vatandaşlarımızın en kutsal ve en demokratik hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmalarını, mutlaka sandık başına gitmelerinin gerektiğinin altını önemle çiziyorum. Bilboardlarda kullandığımız mesajımı yineleyerek, ‘Bir oy deyip geçmeyin, size hizmet etmeyeni seçmeyin’ diyorum. Ülkemizin birlik, beraberliği ve milletimizin bekası için mührü 3 Hilal’e vurun. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozun.”